SEBAVEDOMÁ A KRÁSNA


Ako sa cítiť krásna? Ako zažiariť? Nehovorím, že ja som ten pravý človek, ktorý môže v tomto smere radiť, no osobne si myslím, že najdôležitejšie je mať rada samú seba. Je úplne jedno či ste maličká alebo vysoká, chudá alebo s nejakým tým kilečkom navyše, bruneta alebo blondína. Vôbec nezáleží na tom čo si myslí okolie, alebo pre nás blízki, či úplne neznámi ľudia. Základom je mať zdravé sebavedomie. To aká je správna hranica jeho výšky sa však povedať nedá.

Nedávno som čítala článok od Eriky (Štýl nemá cenovku), ktorá sa na túto tému vyjadrovala. Je veľmi ťažké posúdiť, čo je priveľa a čo zas akurát. Dôležite ale je, uvedomovať si svoje kvality a vedieť sa oceniť, či už sa to týka pracovnej oblasti, bežného života alebo niečoho úplne odlišného. Pretože, ako nás má doceniť niekto iný, ak to nedokážeme ani samy? Či už sa pochváliť za perfektne vykonanú prácu, upratanú domácnosť, či chutný obed. Okrem takýchto bežných vecí, nesmieme zabúdať ani na samých seba. Na to ako dnes vyzeráme, ako sa cítime a čo z nás vyžaruje do okolia. Pokiaľ ste samy so sebou spokojné, vidí to aj vaše okolie a tak vás bude aj vnímať, ako silné a sebavedomé ženy.


Tak ako ja v niektorý deň nemám problém ísť z domu nenalíčená, inokedy zas potrebujem prekryť tvár make up-om a použiť trošku viac produktov. Niektoré ženy sa líčia kvôli tomu, aby sa páčili okoliu, kamarátom, partnerom či dokonca neznámym ľuďom na ulici. V mojom prípade tomu tak nie je a s úprimnosťou môžem povedať, že to robím iba kvôli sebe. Aj keď mi pravidelne manžel povie, že sa nemusím maľovať, lebo tak som najkrajšia, no pokiaľ sa ja sama v daný deň za najkrajšiu nepovažujem, nevidím dôvod, prečo si kvapkou maku up-u a výrazným rúžom nepomôcť. Sama seba budem vnímať úplne inak a tak isto budem pôsobiť aj na okolie. Rovnako tomu je aj na rôznych oslavách či udalostiach.


Hoci sa bežne nezvyknem extra líčiť, svadby a rôzne eventy sú tu práve preto, aby som sa trošku „odviazala“ a nahodila sa do gala. Tie momenty si užívam úplne najviac, pretože okrem toho, že sa vtedy cítim krásna, vidím aj na svojom Marekovi, že je pyšný na to, akú má reprezentatívnu manželku. A to sú tie momenty, ktoré si užívam najviac, kedy žiarim a je mi úplne jedno čo si o mne okolie myslí, pokiaľ som so sebou spokojná ja, je to na mne určite aj vidieť. A presne to, je sebavedomie, ktoré by každá z nás mala mať.


Žiadne komentáre