5 OBĽÚBENCOV


Po dlhšej dobe opäť prichádzam s článkom zameraným na krásu a beauty produkty. Je tu hneď 5 mojich obľúbencov a noviniek z kozmetickej taštičky a dennej rutiny, ktoré odporúčam.

Denný krém na tvár Avon True Ageless Ageless Cream SPF30
Gél na tvár, nočný Avon True Nutra Effects Ageless Overnight Gel

Na začiatok tu mám novinku a hneď rovno dve od značky Avon a tými sú denný a nočný krém. Hoci som doteraz neriešila rozdielne používanie krémov počas dňa, tak tieto dva sa mi hneď zapáčili. Denný hydratačný krém s výťažkami zo semienok pre normálnu až suchú pleť od Avonu som vypoužívala už v troch baleniach, tak som ho teraz nahradila novinkami v podobe denného a nočného krému s antioxidačnými čiastočkami, ktoré sa mi v nich páčia najviac. Krémiky sú ageless (och asi som už stará) a líšia sa rozdielnou štruktúrou. Denný má klasické krémové zloženie s SPF 30 a nočný by som prirovnala, čo sa týka zloženia, k redšiemu gélu, čo ma však veľmi milo prekvapilo. Používam ich, či už ako podklad pri líčení, alebo pre hydratáciu pleti počas bežných dní, keď mi príde suchá a bez života.


Dermacol make-up cover  vodeodolný extrémne krycí make-up

Stará dobrá klasika ako Dermacol make up cover. Popravde som tento druh make up-u nemala v pláne používať častejšie, ako na nejaké akcie a udalosti. Kúpila som si ho s prvotným zámerom na svadbu a myslela som, že ho potom takmer celý posuniem mamke, keďže používa make up-y naozaj rôzne a vždy si s nimi poradí. No naučila som sa ho kombinovať a zmiešavať aj na relatívne denné použitie, kedy potrebujem nejakú tú nedokonalosť zakryť. Aj keď je Dermacol make up cover extrémne krycí, pri jeho „nariedení“ s bežnými BB krémom, ktorý zvyčajne používam vznikne krycí, ale nie úplne porcelánový efekt, ako pri jeho samotnom nanesení a tak je jeho využitie oveľa viac praktickejšie.


Avon True Power Stay Liquid Lip Colour

Tieto matné tekuté rúže Power stay 16 hour, ktoré nedávno predstavil Avon sú úplná topka. Na prvé vyskúšanie som zvolila len jeden odtieň, no po jeho prvej „testovačke“ som si objednávala hneď ďalšie dva. Sú úplne dokonalé, trvácne, bez zbytočného otierania alebo odtláčania. Pery nevysušujú, čo je pri matných farbách väčšinou problém a ako obrovské pozitívum oproti iným takýmto dlhotrvácnym rúžom či leskom je, že bez problémov ich môžete pretrieť ďalšou vrstvou, ak máte „pochybnosti“ o dokonalom vzhľade počas dňa a nemusíte ho predtým celý odstrániť. Musím však spomenúť aj jedno veľké negatívum, ktoré však množstvo pozitív hneď prekryje a tým je to, že aplikátor na nanášanie sa vôbec nepodaril, respektíve mne vôbec nevyhovuje. Je mäkký, priveľmi ohybný a veľmi „chlpatý“ čo trochu komplikuje a predlžuje nanášanie. Ale ak vám sadne a naučíte sa s ním pracovať, iný rúž už ani nebudete chcieť. Avšak pripravte si dostatok času na odlíčenie, tento rúž tak ľahko dole nezíde, čo je však pozitívum pre jeho trvácnosť.


Jemná čistiaca pena Balea s 10 % Aloe vera

Keďže milujem kozmetiku a celkovo líčenie, už dlhšie som uvažovala na tým, ako eliminovať odpad, čo sa týka odličovanie a množstva klasických odličovacích tampónikov. Kedysi som sa popravde veľmi sporadicky zvykla odličovať, hoci tak ako asi aj vy viem, že je to základom, čo sa celkovej starostlivosti o pleť týka. No keďže sa moja pleť za posledných pár mesiacov o čosi zhoršila, aj keď to bežný človek na prvý pohľad nezbadá, rozhodla som sa, že sa jej budem trošičku viac venovať a doprajem jej lepšiu starostlivosť. Preto som si povedala, že sa budem pravidelne odličovať a čistiť si pleť každý deň, pokiaľ sa budem čoby len kúsoček líčiť. A naozaj v 9 z 10 dní tomu tak je a musím povedať, je to v mojom prípade naozajstný úspech. No keď som sa tak pozrela na množstvo odličovacích tampónikov, ktoré každý deň použijem, či už je to 1 alebo 2 (a to tá pleť nie je úplne čistá) po niekoľkých dňoch sa to dosť nahromadí. A aj keď nie som teda žiadny zero waste a eco friendly zástanca, prišlo mi to ako zbytočné plytvanie. Rozhodla som sa preto, po malom prieskume medzi dievčatami, vyskúšať čistiacu penu od Balea a neviem si ju vynachváliť. Nájdete ju v predajniach DM a stojí 2 eurá a pár centov. Ja som si vybrala penu pre normálnu až zmiešanú pleť s Aloe vera (aj keď si myslím, že nejak zvláštne to pokožku neovplyvní) a používam ju na kompletné odlíčenie, bez žiadneho ďalšieho produktu, kadejakých odličovacích tampónikov alebo hubiek a úplne si vystačím s použitím jednej až dvoch pumpičiek peny.



Žiadne komentáre