VIANOČNÉ NECHTY


Vianoce už pomaly klopú na dvere a keďže vianočný stromček a výzdoba ku nám ešte nedorazili, musela som si túto sviatočnú atmosféru navodiť nejako inak. Tí čo ma trochu lepšie poznajú, vedia, že bez nalakovaných a upravených nechtov z domu nechodím a tak je úplne jasné, že táto moja záľuba pre nechtový dizajn ožíva aj počas týchto dní.  

Rôzne nechtové inšpirácie na nás vykúkajú, či už na Instagrame alebo Pintereste a ani u mňa tomu inak nebolo. V hlave som už síce nejaké tie návrhy mala, no vzhľadom na moje podkladové gél lak nechty, som sa musela prispôsobiť aj týmto farbám. A odkedy som si začala doma robiť gél lak, neviem si ho vynachváliť a preto aj keď mám chuť na „bláznivé“ nechtové maľovanie, vždy používam „géllakové“ nechty ako podklad, na ktorých bežný lak vydrží oveľa dlhšie a ja sa tak vyhnem opraskávaniu, či zlupovanie klasických lakov, ako tomu býva pri bežných domácich činnostiach.


Neviem, či už sa stretol niekto s tým, že klasický biely lak pravidelne po dni popraská, no u mňa je to tak pravidelne a je úplne jedno akej značky je. Preto som si zvolila biely gél lak, ktorý tieto problémy nemá a bude na ňom najlepšie vidieť všetky kresby, v kombinácii s nude odtieňom a novým trblietavým strieborným, ktorý som nechala pôvodný na každej ruke. Keďže som mala tento gélový podklad nemusela som tým pádom čakať kým by lak vyschol a aj v prípade nejakého nepodarku by som ho mohla jednoducho pretrieť odlakovačom.


Moja vianočná manikúra pozostáva hneď z niekoľkých klasických motívov. Medzi nimi nechýbajú typické vianočné farby ako biela, červená, či zelená a ani medzi motívmi to nijak nezaostáva. Aby mi nebolo smutno, ak by snehová nádielka nestihla doraziť aj ku nám na Vianoce, tak som ako prvý nápad zvolila snehovú vločku, tú už mám pravidelne vyskúšanú a stále sa mi rovnako páči. A keďže bielu som mala ako podklad, dokombinovala som ju trochu netradične s modrou, ktorá krásne vynikla.

Pripájam rovno aj menší tip
Ak nemáte zdobiace štetce na lak, dokážete si poradiť so starším dekoračným lakom, ktorý už nepoužívate a po vyčistení jeho štetca môžete začať kresliť.


Medzi ďalšie tematické vzory, ktoré zvyknem používať patrí vianočný stromček. Rovnako asi ako každá, aj ja si chcem svoju prácu uľahčiť a tak sa nebudem trápiť, ale použijem lepiace pásky, pomocou ktorých po ich odstránení vytvorím vzhľad reťaze na stromčeku a následne s ďalšími farbami reťaz dodekorujem. Ako ďalší motív pre moje vianočné nail art som vyskúšala čiapku pre Santu. Jednoduchá červená čapica s bielou „kožušinkou“, ktorá sa mi k môjmu nude nechtu hodila. Vianočný dizajn pre posledný necht bol tradičný a predlohou mu bola klasická červeno-biela, prúžkovaná lízanka, ktorú si asi každý s Vianocami spája. Opäť som si pomohla s lepiacimi páskami na nechty, ale použiť môžete aj bežnú priesvitnú pásku nastrihanú na tenké alebo hrubšie pásiky.


Tak a mám hotovo a vianočné nechty sú pripravené. Možno si hovoríte, čo teraz s druhou rukou? Najjednoduchšie by bolo nechaj ju len tak a tváriť sa, že je to účelné. No ja som sa už naučila lakovať aj s mojou „menej šikovnou rukou“ a musím skromne priznať, že ak by ste nevedeli, či som praváčka alebo ľaváčka, asi by ste to podľa nechtového umenia ani nezistili. (Či už je tak dobré alebo zlé nechám na vás).  Chce to len prax a skúšať, až kým to nebude na nerozoznanie a vaša druhá ruka sa nenaučí pracovať tak „ako má“, ale pokiaľ sa nechcete dlho trápiť s vašimi nechtíkmi, dnes už nájdete kadejaké nálepky alebo šablónky, s ktorými to bude o čosi jednoduchšie. No keďže mňa to baví, volila som túto techniku úpravy a kreslila na každý necht samostatne a aj keď nie som žiadny profesionál a mám od toho naozaj ďaleko, mne sa to takto páči.

Žiadne komentáre