JEDNODUCHÝ HALLOWEENSKY MAKE UP


Halloween. Na prvý pohľad do očí bijúci americký sviatok, ktorý rozdeľuje spoločnosť na 2 krídla. Sú tu tí, ktorí ho hneď odsudzujú a nenávidia, alebo pravý opäť, teda jeho nadšenci. Každý môže mať vlastný názor a ja za to nikoho neodsudzujem. Mne sa tento „sviatok“ páči práve z umeleckého hľadiska. Nikdy som síce na žiadnej halloweenskej párty nebola, ale stále obdivujem, keď sa ľudia vedie premeniť na desivé, či menej strašidelné postavy, ktoré vyšperkujú dokonalým make upom. Avšak, ak ste tieto umelecké vlohy nepodelili, tak ako ja, mám tu pre vás veľmi jednoduchý look, ktorý dokáže vykúzliť naozaj každý.

Ako prvé, ku väčšine menej zložitých lookov, budete potrebovať bežný full make up so zopár zmenami. Ja som sa nalíčila trošku výraznejšie, čo sa týka brozneru a lícenky, no použila som všetko to, čo aj na bežné líčenie. Okrem toho som si namaľovala aj oči v zlato-oranžových odtieňoch. To bola veľmi jednoduchá príprava a teraz nasledovala očakávaná „maska“. Všetky kresby na tvári som si predkreslila čiernou ceruzkou na oči a vyplnila farebnými ceruzkami, či už na oči alebo na pery, nijak som to nerozlišovala, ale použila som to, čo som v ten deň našla v akcii v drogérke. Jednotlivé vykreslené tvary som ešte zvýraznila očnými tieňami v podobných farbách a následne obtiahla čiernou tekutou linkou podľa predkreslenej predlohy a nakreslila ešte dodatočné „prešívanie“. Pery som si najskôr nakreslila červených rúžom a orámovala spomínanou čiernou linkou, tak ako bolo v predlohe, ktorou som sa inšpirovala, no úplne sa mi to nepáčilo. Krajšie a zaujímavejšie riešenie sa mi videli čierne a tak som tekutou linkou pretrela spomínanú červenú. Na záver som to doplnila červenou kockovanou košeľou a zapletenými copmi. Nie je to síce žiadne majstrovské dielo, ale na halloweensku párty to úplne postačí a zvládnete ho s ľahkosťou aj samé doma.

Mne sa však najviac páčia tie úplne premakané full make up artistické premeny, aké si dokážete predstaviť. Na prvý pohľad nič zložité, pár farieb na tvár a ťahy štetcom, ktoré vyčarujú hocčo, no môžete mi veriť, zdanie klame. Aj ja som si na začiatok našla „jednoduchú“ masku, na ktorej nie je čo pokaziť, avšak opak bol pravdou. Hneď prvé pokusy miešania farieb na tvár po niekoľkých minútach zlyhali a ja som sa išla opäť odmaľovať a skúsiť niečo ešte jednoduchšie. Pokiaľ doma nemáte rôzne vizážistické lepidlá, farby, falošnú krv a tekutý latex, zvoľte radšej nenáročnú vizáž, ku ktorej vám bude stačiť vaša kozmetická taštička, tak ako mne.

 Bonnet.ka

Žiadne komentáre