ČAS NA RELAX


 Kozmetika a celkovo starostlivosť o telo patrí skôr k ženskej časti osadenstva. My si najradšej kupujeme všelijaké voňavé mydlá, sprcháče, či peny do kúpeľa a naše polovičky v tom lepšom prípade majú maximálne jeden sprchový gél a jeden šampón na celý rok, no v tom horšom, sú odkázaný na tie naše.

 V Gabriella Salvete sa rozhodli uviesť na trh hneď niekoľko produktov, čo sa týka telovej starostlivosti a nezabudli ani na pánov. U nás doma sa zvyčajne používa jeden produkt na všetko, bez ohľadu, že je to šampón určený len na vlasy, umyje celé telo. Čím menej rôznych druhov, tým jednoduchšie a rýchlejšie použitie, však páni. A ak aj vy, alebo vaše polovičky patria do skupiny jeden produkt na všetko, tak tieto 3 v 1 si zamilujú. Telo, tvár aj vlasy pokryje jeden "sprcháč" bez ďalších (podľa Mareka) nepotrebných fľaštičiek rôznych vôni a konzistencií, rozdelených pre konkrétne časti tela.

 

 
A keďže pánom som venovala pozornosť hneď v úvode, pôjdem teraz na naše obľúbené (skôr ženské) sprchové gélu a doplnky do kúpeľa. Tu je asi hneď jasné, že ženy zastávajú postoj, čím viac tým lepšie. Práve preto sú (naše) sprchové gély určené len na telo a žiadna žena by si ich rozhodne "nepatlala" na tvár, či vlasy. Maliny s mätou sú pre mňa víťazná kombinácia sladkej vône na každodenné umytie, ale ani jemná a nenútená krémovo-olivová varianta nič nepokazí a môžeme ju zaradiť do kategórie unisec sprchových gélov. A tak, ako sprchové gély sú určené prevažne do sprchy, v Gabriella Salvete mysleli aj na klasické umývanie rúk a tekuté mydlá. Ja teda preferujem spomínané, čím viac tým lepšie a preto si vyberám veľké balenia, ktoré viem dopĺňať do znovupoužiteľných nádobiek. Preto sa už neviem, kedy budem do nového domu nakupovať všetky tie krásne mydelničky a poháriky, ale o tom inokedy.

 


Okrem klasických a bežne používaných mydiel a sprchových gélov, čoraz viac značiek ponúka relaxačné bomby do kúpeľa. Tie už určite všetci poznáte a s obľubou používate, no ja som ich popravde ešte doteraz neskúšala. Myslím, že už veľa takých, ako ja nie je, ale toto bola moja bombová premiéra. Zvyčajne sa človek najčastejšie sprchuje a na relaxačný kúpeľ neostáva veľa času, no pokiaľ si chce človek dopriať takýto wellnessík odporúčam siahnuť po šumivej bombe do kúpeľa. Okrem toho, že pohľad na rozpúšťajúcu sa bombu vo vode upokojuje, vodu vo vani vám to krásne prevonia. Siahnuť môžete po sladko-ovocných, ktoré sú teda moje favority, pretože višňová a čučoriedková sú úplne na zjedenie, ani jemné kvetinovo-bylinkových vône nič nepokazia. Počas kúpania okrem bômb, môžete siahnuť aj po soliach do kúpeľa v rôznych prevedenia pre detoxikáciu pokožky tela. Mne sa z týchto najviac pozdáva svieža eukalyptová alebo naopak kontrastne sladká papájová aróma. A ak by ste si nevybrali z bômb ani solí, môžete vyskúšať šumivú penu do vane v dvoch rôznych prevedenia, ktoré síce nie su až tak výrazne voňavé ako bomby, no obsahujú výživné hroznové a avokádovéi olejmi. Občas si totižto treba vyhradiť čas sama pre seba a dopriať si pečovanie v podobe horúceho kúpeľa s rôznymi doplnkami.

Bonnet.ka

Spolupráca s El nino

 

 

 

 

 

 


1 komentár