ILÚZIA MENOM INSTAGRAM

Každý poznáme deň blbec. Vo všetkom sa nám darí, napredujeme podľa predstáv a potom príde spomínaný deň.

Ja mám pocit, že v mojom prípade je takýchto dní viac než dosť. Skôr by som ich nazvala obdobím. Všetko vyzerá, že je perfektné, až dokonalé a potom zrazu nastanú chvíle, kedy už nič nejde podľa plánu. Vtedy by som najradšej všetko hneď vzdala, zavrela sa do izby a už z nej nikdy nevyliezla, hlavne keď okolo seba vidím len tie sureálne epizódy životov neznámych ľudí na sociálnych sieťach, ktorým všetko klape. Ale je to naozaj tak?

 

Krásne fotky na Instagrame, dokonalé životy dokonalých ľudí, no ja sa stále pýtam, je to všetko naozaj reálne? Nečudo, že po všetkých tých pekných a na prvý pohľad bezchybných príbehoch, ktoré sledujeme zrazu vidíme seba a naše životy v "surovom" stave. Nemáme nasadené ružové okuliare ani filter, ktorý všetku realitu upraví do ideálnych pomerov. Všetci žijeme normálne životy a z týchto naoko perfektných ľudí, pre ktorých je svet gombička, zažíva veľké množstvo dospelých, ale aj tínedžerov rôzne stavy úzkosti, trápenia a depresií. Začínajú sa porovnávať a cítia sa neschopní, menejcenní a nemožní.

 

Ani ja nepatrím medzi výnimky, ktoré by mali bezproblémové dni. Nech sa každý tvári ako chce. Nejeden z nás zažil pocit vyhorenia a trápil sa pre nie možno práve podstatné veci . Nie vždy ide všetko podľa očakávania, či už je to v súkromnom alebo pracovnom živote, no množstvo blogerov a influencerov to už neukáže. Je málo takých, ktorí pridávajú príspevky  z bežných, alebo horších dní a tak vytvárajú falošný pocit skvelého života pre svojich sledovateľov. Prezentujú len to pekné a to reálne už nikto nevidí. Aj mňa zvyknú takéto fotky zneistiť a hovorím si, čo asi robím zle v porovnaní s nimi, ale v skutočnosti som na tom možno oveľa lepšie ako oni.

 

Rovnako je to aj v ostatných smeroch. Krásná fotky, dokonalý make up, najkrajšie šaty. Áno každá z nás by najradšej chodila dokonale upravená, ako vystrihnutá z časopisu, tak, ako to vidí všade na sociálnych sieťach. Ale povedzme si pravdu, aj títo fashion influenceri sú obyčajní ľudia, ktorí vybehnú z domu v teplákoch vysypať smetia, alebo miesto pyžama spia v poloroztrhanom tričku, ktoré už svojim sledovateľom však neukážu, hoci je najpohodlnejšie na svete, ale na Instagrame by už tak dobre nevyzeralo, v perfektne zladenom feede a nie to ešte v story s nevyšperkovaným make upom. Z toho dôvodu tu potom máme tínedžerky, ktoré chodia už v tak mladom veku vymaľované ako kraslice s neprirodzeným make upom a na svoj vek teda vôbec nevyzerajú, alebo baby (ale aj mnoho pánov), ktoré vyhľadávajú všetky možné vylepšenia a plastické operácie, aby sa vyrovnali pekným tváričkám, za ktorými je mnohokrát, iba šikovne zvolený filter.

 

Tak ako je Instagram a jemu podobné sociálne siete a aplikácie skvelou inšpiráciou v rôznych smeroch, tak aj v opačnom svetle môže veľmi ublížiť hlavne tým, ktorý na obrazovke obdivujú iba to pekné a myslia si, že všetko čo vidia je realita bežných dní, hoci to tak mnohokrát vôbec nie je.

 

 Bonnet.ka

Šaty, spolupráca: Bonprix

Žiadne komentáre