NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ CHEESECAKE

Tento geniálny nepečený čokoládový cheesecake som robila už niekoľko krát. Vždy si recept nejako prispôsobím, pretože si nikdy nepamätám, ako som ho robila naposledy a tak som vám a hlavne teda mne, pripravila tento krátky a jednoduchý recept.

 Budete potrebovať: 500 gramov mascarpone (prípadne postačí aj mäkký tvaroh), 2 šlahačkové smotany 250 ml, 1 maslo 250 gramové, 2 (resp. 3) 200 gramové horké čokolády (ja som mala 52%-tnú) a 400 gramov klasických maslových sušienok.

 

Podklad si pripravíme z rozmixovaných keksíkov zmiešaných s roztopeným maslom, ktoré vyklopíme do formy (ja mám veľkú s 28 cm priemerom) a rukami, prípadne iným nástrojom utlačíme do vodorovnej vrstvy a odložíme zatuhnúť do chladničky. Na krém si vyšľaháme 1 šľahačkovú smotanu do tuha, ko ktorej pridáme 500 gramov mascarpone alebo tvarohu. Ak máte väčšiu formu a zdá sa vám plnky málo, môžete pridať ešte jedno 250 gramové balenie. Do tejto zmesi prilejeme roztopených 400 gramov horkej čokolády a všetko spolu premiešame. Hotovú plnku "vylejeme" na keksíkový podkladm, uhladíme a dáme opäť vychladnúť do chladničky. Na záver, keď už máme cheesecake poriadne vytuhnutý, pripravíme si polevu z 250 gramov horkej čokolády, ktorú zalejeme horúcou 250 ml šľahačkovou smotanou, necháme čokoládu chvíľu postáť, čím sa úplne roztopí a vymiešame hladký ganache, ktorý ešte takýto teplý nalejeme na vrch chceesecaku. Opäť necháme vychladnúť a následne nepečený čokoládový cheesecake podávame. 

 


Bonnet.ka


 

 

 

 

 

Žiadne komentáre