VIANOCE, ČAS SKÚŠOK


Je to tu, alebo skôr je to už skoro za nami. Obdobia, ktoré sa navzájom posledných 5 rokov prelínajú. Vianoce a celý ten na prvý pohľad krásny a pokojný čas, ktorý radi trávime s rodinou  a svojimi najbližšími. 

V mojom prípade bohužiaľ celý advent beží mimo mňa. Tí, ktorí rovnako ako ja študujú na vysokej škole určite vedia na čo narážam, teda aspoň tí premotivovaní s nasekanými predtermínami v poslednom týždni semestra. Áno aj ja radšej obetujem celý advent a dobehnem všetky resty, ktoré mi ostávajú a pripravujem sa na „prvý“ termín každej skúšky, ktorú dokážem takto rýchlo pred Vianocami absolvovať. Vtedy nanešťastie dostávajú najviac zabrať všetci v mojom okolí, ale hlavne tí, s ktorými žijem. Som naozaj neznesiteľná, ani sama so sebou neviem vydržať. Všetkom ten stres sa odrazí na mojom správaní a keby som mala žiť sama so sebou tak ma porazí. Obdivujem ako to so mnou zvládajú, alebo skôr ako sa to naučili prehliadať. Rodinu si nevyberáš a tá nejak ani nemá inú možnosť, než prežiť to so mnou, ale Marek ten si vybrať môže, keďže zatiaľ rodina nie sme, no zvláda to na výbornú. Mohla by som povedať, že čo iné má na výber, no po pravde ostáva mu toho teda dosť.


Okrem toho, že sa s výnimkou školy nevenujem takmer ničomu inému (aby som potom nemala výčitky svedomia, že som pre spravenie skúšky neurobila maximum), mohli ste si všimnúť aj „výpadok“ na blogu. Popri škole a diplomovke pracujem aj v projekčnej spoločnosti, takže naozaj času na písanie článkov veru veľa nebolo, no sľubujem, že sa po novom roku polepším. Určite budem v plnom prúde riešiť svadbu a všetky prípravy s ňou spojené, s ktorými sa s vami podelím prostredníctvom blogu. V budúcom roku som si toho na seba naložila celkom dosť, no ako sa inak posúvať ďalej pokiaľ nemáte vysoké ciele. Do silvestra si dávam pauzu od všetkých povinností a od prvého začnem makať. Držte mi palce, aby ma toto odhodlanie neopustilo a všetkým vám prajem, aby ste si posledné dni tohto roku užili s tými, na ktorých vám najviac záleží, nestresovali sa s prípravou vianočnej večere a hlavne si oddýchli. Krásne a pohodové sviatky všetkým mojím čitateľom!


Žiadne komentáre