FOTOPOSTUP: ODSTRÁNENIE GÉL LAKU


Krásne nechty sú snom každej ženy, ale čo v prípade, ak máme umelé, či gél lak a sú už poriadne odrastené? Nevyzerá to naozaj najlepšie a nikto si svoje prírodné nechty nechce zničiť nešetrným zlupovaním gélu.

To isté bol aj môj prípad a keďže som vám už ukázala, ako si gél lakaplikujem, pripravila som si pre vás návod, ako si gél lak z nechtov odstrániť bez poškodenia. Opäť budete potrebovať pilníky rôznych hrúbok, brúsny bok na nechty, odlakovač, acetón, pomarančové drievko, kovový zatlačovač nechtovej kožičky, odličovacie tampóniky alebo vatu, nožničky, štipce na nechty alebo klasický alobal a poriadne odrastené nechty.


Vyhraďte si dobrú hodinku na celý tento proces, pustite si nejaký film, či obľúbenú hudbu a môžete začať. Nie je to nič zložité, no všetko chce svoj čas a nedá sa to uponáhľať bez toho, aby pri tom vaše nechty netrpeli. Tak teda poďme na to.

Postup

Najskôr si pripravíme naše pracovné miesto tak, aby sme nič nepoškodili, najlepšie ak si rozprestrieme nejaký starý uterák, ktorý potom hodíme rovno do prania. Pokiaľ sme si svoje odrasty už skôr prelakovali bežnými lakmi, ako prvé si ich musíte odlakovať.


Keď už máme nechty takto očistené, povrch zdrsníme pilníkom, aby sme odstránili vrchnú vrstvu top coatu, ktorá bola na nechty nanesená ako posledná. Nechty musia byť úplne zmatnené, aby na nich neostal žiadny kúsok vrchnej vrstvy.


Prichystáme si malé kúsky vaty alebo tampónika, ktorý môžeme nastrihať na menšie, ale tak, aby sme prekryli celú plochu nechtu. Namočíme ich do acetónu a zaistíme štipcami na nechty. Ak takéto štipce nemáme, rovnako nám poslúžia aj obdĺžniky alobalu, ktorými nechty zabalíme a necháme pôsobiť. Často sa dočítate o 10 minútach, no v mojom prípade už mám vyskúšané, že je nutné nechty nechať takto „odpočívať“ rovných 30 minúť. Avšak, vy si to radšej vyskúšajte počas kratšieho času a ak to fungovať nebude, acetónové kúsky môžete stále na nechty vrátiť na dlhší čas.


Po odstránení, budú spodné vrstvy gél laku narušené a budú sa dať jednoducho ošúpať za pomoci pomarančového drievka, no ja opatrne používam kovové zatláčatko nechtovej kožičky. Je to pre mňa rýchlejšie a oveľa jednoduchšie.  


Na záver si ešte nechty upravíme do požadovaného tvaru pilníkom a jemne povrch prebrúsime brúsnym blokom. Nechty si tak pripravíme na ďalšiu aplikáciu gél laku, alebo ich môžete iba prelakovať klasickým lakom kvôli spevneniu. Pre celkovú starostlivosti si odporúčam ruky ešte ošetriť krémom alebo olejčekom pre hydratáciu.


Odstraňovanie gél laku nie je nič zložité, no vyžaduje si to čas a dávku trpezlivosti, aby sme si nechty nezničili. 

Bonnet.ka

Žiadne komentáre