5 FAREBNÝCH RÚŽOV

Rúže sú moja závislosť. Keďže väčšinou preferujem jemnejší make up s nejakými základnými produktami a oči si líčim veľmi sporadicky, skôr vtedy, keď sa chystáme na nejakú akciu. Aj preto sú jediným spôsobom ako výrazne experimentovať rúže. A v tomto prípade je možností nekonečne veľa. Od červenej, cez oranžovú, ružovú, fialovú, či čiernu, až po nude, teda neutrálne farby.

Každej z nás pri odtieni rúžu napadnú ako prvé také klasické, bežné, medzi ktoré patrí farebná škála ružovej a červenej, no to nie je všetko. Dovolím si tvrdiť, že tak ako mne, tak aj vám sadne väčšina farieb, ktoré trh ponúka, no dôležité je nájsť si ten správny odtieň, ktorý bude hrať s vašou pokožkou.

Červená

Táto farba patrí medzi tie najtypickejšie, čo sa rúžov týka. Je to asi prvá farba, ktorá všetkým napadne pri perách a je must have v každej kozmetickej taštičke. Pôsobí zvodne, sexy, neprehliadnuteľne a je rozhodne nadčasová. Určite ste si mnohé niekedy povedali, že práve vám červená nesedí a nehodí sa k vašej pleti, no opak je pravdou. Všetko závisí od správneho výberu odtieňa a preto musíte skúšať. Niekomu sa hodia viac studenšie odtiene ako malinová, bordová, či vínovo červená. Naopak medzi teplými odtieňmi nájdeme krvavo červenú, jahodovú, ale aj neónovo červenú, ktorá vám môže sadnúť oveľa viac, ako napríklad korálová. Množstve žien však sedieť teplejšie aj studenšie odtiene, vtedy si už stačí len vybrať.

Oranžová

Ani tejto na prvý pohľad nelahodiacej farbe sa netreba báť. Rovnako ako pri červenej, aj oranžových odtieňov je hneď niekoľko. Od výraznej pomarančovej, cez terakotovú až po metalickú tehlovú. Oranžové tlmenejšie odtiene môžete vyskúšať k jesenným outfitom, opálenej pokožke, ale aj ryšavým vlasom.  Dôležité je nájsť si takú farbu, v ktorej sa budete cítiť dobre a bude vám vyhovovať.

Ružová

Tak, ako pri červenej, ktorej máme hneď niekoľko desiatok odtieňov, dovolím si tvrdiť, že ružovej je ešte viac. Od svetlej baby pink, cez staroružovú, lososovú, až po magnetu je celé bohaté spektrum. K môjmu typu pleti sa však veľmi neladia jemné ružovkasté farby, ale pravý opak. Pri svetlých pastelových rúžoch moja pleť vyzerá unavene, niekedy až choro a preto sa mi hodí oveľa viac iná, výraznejšia ružová. Medzi moje obľúbené patria hlavne cyklaménová a čo najtmavšia. Tvár mi tak rozžiari a ja sa cítim viac „sama sebou“ . No možno vy budete práve ten typ, ktorému pristanú svetlé ružovkasté farby a barbie look.

Fialová

Jednou z menej používaných farieb na pery rozhodne patrí fialová. Je to netypická, no čoraz viac populárnejšia farba rúžov. Nesmieme však zabudnúť na to, že nie každému môže byť jej nosenie príjemné a určite nesedí ani k farbe zubov. Pokiaľ ich nemáte biele ako kachličky, budú zrejme chytať žltkastý nádych, ktorý nie je práve oku lahodiaci. No za vyskúšanie nič nedáte. Môžete si zvoliť žiarivú fialovú na festival, alebo siahnuť po iných odtieňoch v podobe slivkovej a levanduľovej na bežný deň.

Modrá

Netradičná, nie veľmi zaužívaná farba na pery, aspoň čo sa týka u nás. V zahraničí sú dámy viac odvážnejšie a neboja sa experimentovať. Mnohé odtiene modrej, zelenej až čiernej farby sú úplne bežné a aj na slovenskom trhu sa tieto farby objavujú oveľa častejšie. Ak si hneď netrúfate na kúpu takéhoto rúžu, skúste si netradičné pery „nafarbiť“ doma pomocou tieňov, alebo čiernou linkou na oči. Rovnako, ako pri fialovej, aj tu si dajte pozor na odtiene, ktoré nemusia vždy lichotiť farbe vašich zubov.

Ak si nie ste úplne isté s výraznými rúžmi na perách, onedlho tu máme Halloween, ktorý predstavuje skvelú príležitosť, kedy môžete rôzne farby vyskúšať. V túto noc na vás nebude nikto divne zazerať a vy zistíte, či sa v pre vás zvláštnych farbách cítite dobre a či vám sedia.

 Bonnet.ka

Žiadne komentáre