SI TAM?, DENNÍK Č.2

 

Dni a mesiace utekali ako na bežiacom páse a tehotenské testy vždy ukazovali negatívny výsledok. Práve vtedy som si uvedomila, aké je to všetko paradoxné. Keď som bola mladšia, pri každom meškaní som silno dúfala, že nie som tehotná a s radosťou očakávala ďalšiu menštruáciu (lebo veď nikdy neviete čo sa mohlo náhodou stať) a teraz sa to presne otočilo.

Každý mesiac som s maličkou dušičkou dúfala, že už to nedostanem a naše prosby o dieťatko sa naplnia, no nebolo tomu tak. V istom období sme už však začali ísť na istotu. Môj cyklus nebol vždy 100% presný a tak sa na nejaké plodné obdobie nedalo úplne spoliehať a rozoznať to. S mojou gynekologičkou sme začali teda rozoberať naše plánované tehotenstvo a ja som sa snažila počúvať všetky jej rady. Okrem odporúčaných doplnkov stravy som si naordinovala niekoľko ďalších vitamínov a snažila sa telu doplniť to, čo som si myslela, že by mi mohlo chýbať. Nič sa však nemenilo a jeden neúspešný mesiac striedal ďalší a ja som sa snažila nijak na to nemyslieť a nefixovať sa, hoci úplne sa tomu predísť nedá. Po niekoľkých neúspešných pokusoch som sa začala zžívať s tým, že to jednoducho nepríde ako šibnutím čarovného prútika hneď. Dobrala som teda nakúpené doplnky stravy "na podporu otehotnenia" a rozhodla sa dať si na pár týždňov pauzu. Jednoducho keď to nejde samo, netreba to nijako siliť a jediné s čím som ešte pokračovala boli ovulačné testy, ktoré vám minimálne potvrdia to, či u vás dochádza k ovulácii alebo nie.

 

20.5.2022 Nikdy to nebolo presné ako hodinky a tak som si dala čas do konca týždňa. Nechcela som predčasne chaosiť, alebo si robiť nejaké nádeje a tak bolo tých 5 dní akurát. Vedela som, že aj slabý náznak bude dobrým znamením, no aj tak človek nikdy nevie. Sú jednoducho nejaké veci, ktoré nedokážeme ovplyvniť, iba ich musíme prijať. A ona tam naozaj bola, hoci iba slabá a niekto by možno povedal, že si namýšľam, no ja som ju tam videla. Bez tvoriaceho hormónu by sa tam proste nezobrazila. So slzami v očiach a búšením srdca som zvierala pozitívny papierik v ruke a dúfala, že teraz sa to už naozaj podarí. O dva dni som si test zopakovala a čiaročka bola o čosi výraznejšia, čo moje nádeje ešte viac podporilo. Nechcela som ale hneď v noci "spamovať" moju doktorku, no prvý ranný mail smeroval jej. Možno si niekto povie, že prečo ju otravujem s každou "blbosťou", no nejaké tie slohové práce v podobe mailov, či telefonátov sme si už vymenili a myslím si, že je dôležité nájsť si takého lekára, s ktorým nemáte problém riešiť vaše neisté otázky a ktorý vám ich vždy zodpovie. Radšej sa je lepšie opýtať, pokiaľ si nie ste isté či je všetko v poriadku, ako potom na to doplatiť. A keďže toto nebolo prvý krát, kedy môj cyklus javil známky vytŕčania z radu, kázala mi prísť na kontrolu, ktorú som absolvovala ešte v daný deň. Nejaký náznak tam už bol, no nedal sa však s určitosťou potvrdiť a tak ma čakala kontrola o 10 dní, ktorá nám mala povedať viac. Držím si teda palce, aby bolo všetko v poriadku a ja som mohla veriť ďalej.

 

27.5.2022 Nechcem byť divná, aj keď vlastne, kto určuje čo je divné? Doktorka mi povedala, nech sa sledujem a keby niečo, mám sa ozvať. Zatiaľ sa mi všetko zdá v poriadku, no aj tak si pre istotu robím ďalší tehotenský test. Vďakabohu opäť je pozitívny a druhá čiaročka je klop, klop, klop zas výraznejšie pozitívna a tak som teda zvedavá, čo sa dozviem na ďalšej kontrole.


Bonnet.ka

Žiadne komentáre