TOTO NIKTO NEČAKAL, DENNÍK Č.7

Som na konci 13. týždňa a pomaly prechádzam do druhého trimestra, no necítim sa najlepšie. Z večera do rána som neskutočne slabá, celé telo ma bolí a ledva dokážem fungovať. Keďže je Marek v práci, musím všetko zvládnuť sama, no s pribúdajúcimi hodinami mi odchádza aj posledná energia a ja už viem, že toto neprejde len tak.

 

Je mi zle, nevládzem jesť ani piť a začína mi stúpať teplota. Taká, na prvý pohľad typická choroba, no po paličke v nose, z ktorej ma naplo a viete si predstaviť ako to pokračovalo, mi vyšiel pozitívny test. Tentokrát nie tehotenský, ale choroba na K. Po vyše 2 rokoch a 3 očkovaniach som nečakala, že ma to zastihne prvý krát práve teraz. Teraz, keď ako tehotná nemôžem takmer žiadne lieky, no musím bojovať.

 

Prvý deň bol zlý, no druhý ešte viac kritický. Marek bol opäť do večera v práci a ja s neustupujúcimi príznakmi doma. Teplote za celý deň nie a nie klesnúť a keďže stúpala nad 38°C, čo je pre tehotnú už trocha vážne, nasledovali len 2 možnosti. Buď si to zamierime s K rovno na pohotovosť, alebo zavoláme 155, kde nám povedia ako ďalej. A tak po niekoľkých nekonečných desiatkách minút, kedy na prvý pokus sanitka k nám ani netrafila a Marek ich išiel navigovať, sa u nás v obývačke objavili dvaja mladí, fešní saniťáci, ktorí ma prišli zachrániť. Samozrejme, ako tehotnej mi nemohli nasadiť žiadne lieky a tak som sa po prvý krát previezla sanitkou až do nemocnice, kde ma napojili na infúziu a rovnako mi "odporučili" chorobu pretrpieť takmer bez liekov iba s nejakými vitamínmi a prečkať, kým mi bude lepšie. Najviac sa však musím poďakovať Marekovi, ktorý si to spolu "so mnou" za sanitkou namieril do nemocnice, kde na mňa počkal a nasledujúce dni so mnou prečkal doma, aby ma mohol obskakovať a starať sa o mňa.

 


Paradoxne Marek počas dvoch týždňov, kedy som slabá ležala doma a presúvala sa len z obývačky do spálne, túto chorobu na K odomňa vôbec nechytil. Dôležité však teraz bolo naše bábo. Tak, ako mi aj pani doktorka v nemocnici povedala, že vďaka očkovaniu, by choroba nemala mať žiadne následky, no kvôli tehotenstvu je potrebné sa šetriť, sledovať a v prípade hocijakých komplikácií si to namieriť rovno do nemocnice. O pár dní ma teda čaká ďalšia poradňa a obaja s Marekom veríme, že všetko bude tak ako doteraz v poriadku a bábätku sa bude naďalej dariť.


 Bonnet.ka

Žiadne komentáre