DERMACOL 16H LIP COLOUR


Ak ma sledujete na Facebooku alebo Instagrame, určite ste si všimli, že mojou najväčšou závislosťou, čo sa kozmetiky týka, sú rúže. Milujem ich. Lesklé, matné, farby od výmyslom sveta a toľko možností. Keď sme sa s Marekom spoznali a hovoril mi o tom ako ich nemá rád, kvôli spomienkam z detstva, kedy ho každá teta a babky pusinkovali a on mal potom stále všade po tvári odtlačený rúž, tak ma skoro porazilo. Ja si svoj život bez nich nedokážem predstaviť, bez neho už taktiež, ale nie o tom som teraz chcela. 


Povedala som si, že na svadbe, kde chcú svadobčania každú chvíľu od mladomanželov vidieť bozk, by to bolo preňho utrpenie. Rozhodla som spraviť kompromis tak, aby bol vlk sýty aj koza ostala celá. V našom prípade ja s rúžom a Marek bez "značiek". Hľadala som, gúglila, čítala recenzie a jednou z možností, ktoré prichádzali do úvahy hlavne aj cenovo (áno našla som aj taký, čo stál 55€ ) bol 16H od Dermacol. Hoci som bola trošku skeptická a hneď mu neverila, rozhodla som sa ho vyskúšať a poviem vám, naozaj ma prekvapil. Urobila som si testovací deň, kedy som ho mala od rána až do večera, jedla som, pila, neobmedzovala sa a čakala ako bude 16H "reagovať" bez toho, aby som ho pretierala. A naozaj, on to vydržal. Nerozpíjal sa, neodtláčal, neostával na pohári, na jedle, na príbore a čo je hlavné ani na Marekovi. Dala by som mu tak 9,5 z 10, čo je v mojom prípade nadpozemské hodnotenie, pretože trošku zišiel v oblasti kde sa pery vzájomne dotýkajú, čo je aj normálne kvôli kontaktu so slinami a boli mierne suché, ale to môže byť aj mojimi perami. 


V mojom prípade som veľkú pozornosť takýmto rúžom doteraz nevenovala. Používala som tie, nazvem to klasické, ktoré sa pri kontakte s jedlom alebo pitím otláčajú a je potrebné ich v priebehu dňa, najlepšie hneď po konzumácii alebo dlhšom čase na perách pretrieť. Chudák Marek si už tiež zvykol na to, že pokiaľ nechce mať odtlačený rúž na perách, nedá mi ani pusu. No, ale keďže ako som už spomínala, blíži sa tá svadba a bez bozkov to asi neprejde, hľadala som čo najlepšie riešenie. Po rôznych recenziách a diskusných fórach som si to namierila priamo do novootvorenej predajne v Košickej Optime, kde som si kúpila hneď dva kúsky. Po prvej testovačke som neostala len pri dvoch a vrátila sa pre ďalší „pár“.


16H má veľmi jednoduchý spôsob použitia. Najskôr si nanesiete danú farbu ako prvú na pery a necháte zaschnúť približne jednu minútu. Keď sú pery už relatívne suché, pretriete ich priesvitnou, takzvanou fixačnou bázou. Tá po zaschnutí vytvorí takú, ako keby škrupinku na vašich perách, ktorá vám vydrží naozaj celý deň. Dermacol po prvej „sérii“ doplnil aj pokračovanie týchto rúžov, no v tomto musím byť aj trochu kritická. Je síce množstvo odtieňov, z ktorých sa dá vybrať, no ja by som ich ešte pár privítala. Napríklad taká výrazná cyklaménová alebo krásne bordová mi naozaj chýbajú, aj keď im podobné v ponuke sú, nie je to stále to čo hľadám. Snáď sa ešte doplnia rady ďalších odtieňov týchto skvelých 16H LIP COLOUR.



Ak by niekoho zaujímalo, v mojej kozmetickej taštičke sa momentálne nachádzajú tieto konkrétne odtiene 04, 22, 19, 08. 

Žiadne komentáre