ORIGINAL BONNET


 Napichovačky, visiace, kruhy, do ucha, na krk, výrazné, nenápadné... mohla by som pokračovať do nekonečna. Šperky patria ku každej žene, tak ako Kubko k Maťkovi, alebo Marienka k Jankovi.

Ja už som takmer od narodenia nosila zlaté náušničky, ktoré som asi do základnej školy z ucha nedala dole. Postupne ako som rástla a trieskala so mnou puberta, rozhodla som sa dať si spraviť ďalšiu dierku do ucha pre náušnicu a som veľmi rada, že tie prvé dve mi dali prepichnúť rodičia, keď som bola maličká, pretože ja a bolesť nejdú dokopy, čo som pochopila hneď ako sa dierka začala hojiť. V tretej triede som k prvému svätému prijímaniu dostala zlatú retiazku, náhrdelník a prsteň, kvôli ktorému si už veľa ľudí myslelo, keď som bola staršia, že som vydatá, tak som ho dala na druhú ruku. 😄 Postupne ako som rástla, začala som nosievať kadejaké náhrdelníky a výrazné náušnice od obrovských tenkých kruhov až po rôznofarebné, dnes už ich nazvem, gýčoviny. Za posledné roky som od do očí bijúcich náušníc, prešla na úplne miniatúrne „ďobky“ do ucha. Mám ich asi milión, rôznych farieb, štýlov a veľkostí, pretože tie nosím najradšej v bežný deň. Čo sa týka udalostí, tam už je to inak. Čím väčšie a zaujímavejšie kúsky, tým viac zaujmú.


Posledné 3-4 roky, nenosím žiadne iné, výrazné šperky než tie od Original Bonnet. Salón Bonnet je hlavným distribútorom pre tieto handmade šperky. Všetky „originality“ od náušníc, náramkov, nárdelníkov, prsteňov až po rôzne sety šperkov sú ručne šité tou najšikovnejšou ženou na svete, Mojou Maminou. Tá jedného dňa začala vyrábať od úplne jednoduchých až po nadupané šperky, ktoré sú jej vášňou až dodnes. Preto ak sa niekam chystáme, vyrába(me) si špeciálne kúsky na rúzne príležitosti. Stále príde s niečím nový, čím sa inšpiruje na internete a skúša a špekuluje, ako by to mohla vyrobiť. Keďže už nejaký ten rok šije spomínané šperky, väčšinu nápadov si vymýšľa sama a skúša čo to dá. Ja som si k tomuto druhu umenia žiaľ cestu nenašla. Áno veľmi rada všetko nosím a prezentujem, ale vyrábať to nie. Dokážem nadiať náramky z prírodných minerálov a jeden točený náramok som si naozaj ušila sama, ale viac trpezlivosti na to nemám. Práve preto obdivujem šikovných ľudí ako je ona, ktorý vlastnoručne vyrobia istý druh umeleckého diela. Je to totižto umenie z obyčajných sklenených korálok vykúzliť šperk.  

Ak by ste chceli takéto handmade šperky mať aj vy, stačí kliknúť TU alebo TU! 



Žiadne komentáre