STAROSTLIVOSŤ O PLEŤ

 

Priznávam sa, nikdy som pleti nevenovala príliš veľkú pozornosť. Napatlala som na seba rýchly make up, niekedy len špirálu, k tomu rúž a vyrazila som z domu. O večernej starostlivosti o pleť nebola ani reč. Chodila som spávať so zbytkami make upu, ktoré mi ostali po celom dni na tvári a odličovala som sa veľmi sporadicky. Zmena prišla vekom. Uvedomujem si, že už nie som najmladšia a moja pokožka si zaslúži, aby som jej venovala trošku viac pozornosti.

Dnes do mojej takmer pravidelnej, dennej rutiny patrí niekoľko produktov, ktoré samozrejme nepoužívam všetky naraz, ale snažím sa nezabúdať a minimálne sa poctivo vždy odlíčiť, pokiaľ som nejaký make up na sebe mala.



Večer na umytú a vyčistenú pleť mám hneď dva zázraky. Prvým z nich je Revolution sérum na očné okolie s 5% kofeínom a kyselinou hyalurónovou. Sérum je primárne určené na boj s tmavými kruhmi pod očami, opuchmi okolo očí a vyhladzovanie jemných vrások. Hoci ja týmito problémami nejak netrpím, tvrdím, že nikdy nie je skoro na takúto starostlivosť. K večernej rutine patrí aj ďalšie sérum a to konkrétne Glow Booster od Catrice. Obsahuje 10% vitamínový komplex s vitamínom C,E a B3 a výťažok z ananásu. Aplikovať by sa malo ráno pred líčením a večer po odlíčení, no ja som väčšinou zvyknutá ho používať večer pred spaním na miesto pleťového krému na hydratovanie pokožky.



Hoci obe spomínané produkty sú určené na aplikáciu pred nanášaním makeupu, ja ich radšej radím k večerným záležitostiam. Pokiaľ sa mi ráno nechce pleť hydratovať denným krémom, volím rýchlejšie vstrebateľný variant a tým je marocký argánový olej Advance Techniques od Avon. Presne ten, ktorý je primárne určený pre starostlivosť o vlasy. Tip som dostala od jednej známej a odvtedy ho na vlasy dávam veľmi málo, no na pleť a ruky zas každú chvíľu. Jeho veľkou výhodou je rýchle vstrebanie a už po pár sekundách necháva pleť krásne vyživenú bez mastného filmu a preto tvorí jednu z prvých vrstiev na mojej pleti.



Čo sa týka ďalších produktov v mojej zbierke, patria do nej hneď dva kúsky od  Jeunesse značky Be the Envy a tými sú primer a bronzer v spreji. Doteraz som sa so sprejovými produktmi nemala takmer žiadnu skúsenosť, ak nerátam fixačný sprej na hotový make up. Tieto beauty spreje ma prekvapili hlavne spomínaným spôsobom aplikácie, no pokiaľ by vám nevyhovoval, nie je problém nastriekať si ich napríklad do dlane a takto naniesť na pleť. Sú vyvinuté omladzujúcou technológiou APT-200, zvlhčujú a hydratujú pleť bez zbytočného obsahu oleja, či parabétov a sulfátov. Po tomto primeri vidím hneď obrovský rozdiel pri následnej aplikácii makeup-u. Pleť krásne prekryje a pripraví ju na ďalšie produkty. Okrem toho vydrží make up na tvári celý deň,  bez toho aby sa zanášal do pórov alebo zhlukoval a vytváral tak nepekné miesta na pokožke. 

Po tejto základnej vrstve nasleduje make up, v mojom prípade najčastejšie BB krém.  Nedávno som objavila BB krém s ochranným faktorom SPF 45 od Avonu. Keďže má iba jeden odtieň, zo začiatku mi prišiel trochu tmavý a miešala som ho so svetlejším, ktorý som našla doma, no keď moja pleť prijala prvé slnečné lúče a chytila farbu, dokonale mi sadol. Po nanesení zanecháva pleť zjednotenú s príjemným krytím a matným finishom. Hoci cez leto nerada chodím nalíčená, mám aj stavy, kedy potrebujem na tvári prekryť nejaké tie nedostatky a vtedy volím najčastejšie iba BB krém, ktorý nezaťažuje pokožku tak, ako klasický krycí make up a pôsobí prirodzenejšie. 



A aby som ešte celkový vzhľad doťukla k dokonalosti, použijem „instatné“ opálenie v podobe bronzera. Momentálne skúšam už spomínaný bronzer Be the Envy so sprejovým rozprašovačom. Najskôr som sa tejto formy aplikácie celkom obávala. V prípade primera tam taký problém nevidím, ale bronzer predsa nejde na celú pleť, ale iba na vybrané miesta pre kontúrovanie.  Preto mi pri prvom streknutí produktu na pleť nebolo všetko jedno. Keďže odtieň je v ponuke iba jeden, nevedela som čo očakávať, tak som na začiatku iba opatrne skúšala. Hoci sa na prvý pohľad farba javí veľmi tmavá, čo ma dosť vystrašilo, takmer hneď po vyschnutí prvotnej mokrej a tmavej konzistencie sa bronzer výrazne prispôsobil pleti a jeho konečnú úpravu som „doťupkala“ beauty hubkou na make up.  Rovnako krásne drží na pleti po použití spomínaného primera a vyčarí opálený efekt. Aj keď si ešte nie som úplne istá pri aplikácii produktov v spreji na tvár a stále to robím trošku so strachom, či si to strieknem správne a na miesto , na ktoré chcem, takéto aplikovanie ma baví a hlavne v prípade primera, kedy si nemusím zašpiniť ruky a zanášať pleť. Jeunesse má v ponuka aj rôzne odtiene airbrush make up-u, no tie som zatiaľ neotestovala, avšak ak by ste si chceli vy niektorý z produktov od Be the Envy zaobstarať a vyskúšať, dajte vedieť a rada vám s tým pomôžem.



Bonnet.ka

Žiadne komentáre