PRED A PO


Tak veľavravný názov vám asi napovedal, čomu sa budem práve venovať. „Namaľovať sa“ na bežný deň dokáže asi takmer každý, kto má k tomu aspoň nejaký ten vzťah. Nahodiť si ľahký make up, púder, riasenku, rúž a ide sa. Nikdy som nepatrila do skupiny žien, ktoré bez nalíčenia nemôžu ísť na ulicu, hoci keď som bola mladšia, nebola som toho názoru. Až vekom, som sa naučila mať rada samú seba takú aká som a dnes sa nehanbím ukázať sa len tak „naostro“. Veľká vďaka asi patrí rodičom za genetiku a pleť akú mám. V lete okrem púdru, ktorý aj tak zvyknem vynechať, chodím bežne len s rúžom a viac nepotrebujem. Chlapi tvrdia, že žena je najkrajšia keď ráno vstane nenalíčená z postele. Aspoň ten môj to tak hovorí, „si krásna, keď si nenamaľovaná“. Jasné, koho by to nepotešilo také niečo počúvať, ale aj ja mám doma zrkadlo a myslím si, že naozaj každej z nás prospeje nahodiť niečo na seba aspoň z času na čas. Áno prirodzená krása je super, ale povedzme si, aké je percento žien, ktoré by ste sa nebáli stretnúť večer v lese úplne natural?


Takto nejak vyzerá moja (takmer) denná rutina od AVON

K mojím základným produktom, takého ľahkého, denného make up-u patrí BB cream, na zjednotenie pleti, ktorý zafixujem púdrom. Som veľmi lenivý človek, čo sa týka starostlivosti o seba. Strašne nerada sa odličujem (za čo mi asi nepoďakuje moja pleť, keď budem staršia a musím to čoskoro zmeniť) a nezvyknem používať riasenku na mihálnice preto, aby som si ju večer nemusela dávať dole a po sprche nemala čierne kruhy pod očami ako panda. Na obočie používam obyčajný tmavohnedý očný tieň alebo tieň na obočie, keďže s ceruzkami a podobnými prípravkami mi to veľmi nejde, alebo som si žiaden vhodný doteraz nenašla. Nakoniec neoddeliteľnou súčasťou mojej rutiny je výrazný rúž. Pred pár rokmi som rada nosila aj nenápadné nude odtiene, ale momentálne sa s nimi necítim najlepšie. Aj keď si nedám už spomínaný „celý“ make up, iba rúžom toho dokážem zachrániť naozaj veľa, hlavne „zaspatý“ výraz tváre čo by s jemným odtieňom asi nešlo. To je dôvodom, prečo v každej mojej kabelke nejaký ten rúž vždy nájdete.


Nikdy zo mňa asi nebude make up artistka, ani sa za ňu nepovažujem, ale v prípadoch, kedy sa potrebujem nalíčiť nemám s tým problém. Rôzne udalosti, oslavy, alebo svadby, všade sa líčim sama. Problém je ale to, že keď niekam cestujem a nelíčim sa doma, stále si toho celkom dosť zabudnem zobrať so sebou a potom sa musím vynájsť len z toho čo mám. Tak tomu bolo aj v nasledujúcich dvoch prípadoch. Najhoršie však býva, ak sa svadba koná niekde úplne inde, ideme na ňu len my dvaja s Marekom a ja tak nemám k dispozícii ani svoju kaderníčku a ani nikoho, kto by mi s účesom pomohol, ako naposledy. Vtedy prichádzajú asi najtragickejšie chvíle paniky. Beriem do ruky hrebeň, lak na vlasy, milión sponiek a čarujem na hlave čo sa dá, podľa hack-ov odkukaných od mojej kaderníčky.


Zatiaľ to vidím tak, že ani na mojej svadbe tomu nebude inak. Samozrejmosťou bude full make up, so všetkým čo k tomu patrí od podkladovej bázy až po zafixovanie a účes nechám na profesionálne. Nechystám sa na nejaký mega výrazný look, s očnými tieňami a dymovým líčením, lebo to by som nebola ja, necítila by som sa dobre a ani Marek by nebol nadšený. Nenápadná, ale zároveň výrazná klasika sa bude niesť aj v mojom svadobnom make upe. Základom je však, pripraviť si všetko vopred, najlepšie si to rovno vyskúšať dopredu, aby som na nič nezabudla. Všetky produkty a štetce si zobrať so sebou a po pár hodinách sa prekontrolovať, či ešte stále vyzerám tak, ako tomu bolo na začiatku. 🙂



Žiadne komentáre