BÝVANIE PO NOVOM


Do svadby ostáva už len pár dní a jednou z najčastejších otázok, ktorú nám ľudia dávajú je: „A čo bývanie?“ Popravde je tá najotravnejšia, s ktorom sa stretávam a najradšej by som odpovedala, čo je komu do toho, no zdržím sa a jednoducho vysvetlím, že to zatiaľ kým ešte chodím do školy, ostane tak ako doteraz. Viac menej nám ešte to vyhovuje, no v budúcnosti určite plánujeme ísť do vlastného a to konkrétne domu...

...Veď prečo aj potom študujem na stavebnej fakulte, ak by som si ten svoj vysnívaný nechcela navrhnúť sama? No nateraz si budem musieť vystačiť s tým čo máme.


Našťastie náš vkus čo sa týka bývania týka máme celkom jasný, no hlavne pri nakupovaní ma musí Marek držať na krátko. Ja totižto nakupovanie milujem a hlavne všetky tie trendy obchody s doplnkami a interiérovým dizajnom. To je môj život. Ak by som neštudovala na „stavebke“ toto by bol presne smer, ktorým by som sa vybrala. A práve preto sa musím krotiť. My zatiaľ ešte nemáme úplne presnú predstavu, ako to bude všetko vyzerať no už teraz vieme, ktorým štýlom sa chceme uberať. Asi to najjednoduchšie a najpraktickejšie riešenie sú jednoduché línie, minimalizmus a moderný vzhľad. No pokiaľ vy presne neviete, čo by bolo pre vás to najideálnejšie, môžete sa rýchlo otestovať na BellaRose.sk. Aj ja som si tento test spravila a vyšlo mi presne to, čo som aj očakávala. Škandinávsky štýl je to, v čom sa aj ja vidím. Vzdušné priestory, nie veľmi prekombinované doplnky a voľnosť. Niečo čo na prvý dojem upúta, ale nebude to pôsobiť ťažko a usadlo. Oveľa viac sa mi páčia studené farby v príbuzných odtieňoch doplnené o kontrastné, no nie veľmi do oči bijúce komponenty.


Okrem tohto industriálneho vkusu sa mi strašne páči, ako ho ja volám provensálsky. Jemné pastelové farby, teplé odtiene a príjemné, na prvý pohľad útulné bývanie s veľa, veľa kvetinkami. To je ďalšia moja závislosť. Veľké kvetinové kreslá s podnožami a vintage doplnky. Avšak takéto niečo by som však uvítala skôr, ako víkendovú chatu. Ďaleko od „civilizácie“ v krásnej nerušenej prírode. Dovolenkové miesto, ako vystrihnuté z katalógu. Ešte maličká posteľ s množstvom rôzne veľkých vankúšikov a môžeme oddychovať. Ale vráťme sa späť do zem.


Za tie roky čo s Marekom tvoríme pár, prešlo naše spoločné, dočasné bývanie už nejakými zmenami. Sťahovali sme sa síce iba medzi poschodiami, no keď už sme mali tú možnosť niečo sme si pozmenili podľa seba a obývačku, v ktorej trávime najviac času sme si zariadili celú na novo. Nie je to síce presne to, čo by sme v našom spoločnom bývaní priam chceli, ale pokiaľ si niečo kúpime, snažíme sa zladiť to tak, aby keď sa už budeme sťahovať do vlastného, malo to pre nás využitie. Napríklad veľký jedálenský stôl s novými stoličkami, ktorý síce zapĺňa polovicu našej obývacej izby/pracovne/ jedálne, no určite ho do tej našej štýlovej „dream“ jedálne umiestnime. Viem si ju predstaviť ako veľký otvorený priestor s napojením na kuchyňu s ostrovčekom a obrovskou obývačkou.


Ďalšou veľmi dôležitou miestnosťou, na ktorej sme sa okamžite zhodli je kúpeľňa. Tu máme úplne jasnú predstavu. Určite budú dve, jednak z praktického hľadiska a za druhé, keďže mi príde ako nevyhnutné mať sprchu aj vaňu, iné riešenie neexistuje. Krásny presklený bezbariérový sprchovací kút s „neviditeľným“ odtokom vody a obrovskú vaňu na relax, prípadne pre deti je to „must have“. V dnešnej dobe už nie je raritou, že aj takéto hygienické miestnosti sú naozaj krásne a štýlovo nadizajnované. Množstvo najrôznejších nábytkov, skriniek či poličiek, doplnené o tie najmenšie detaily. Zladené uteráky, mydelnička, či stojan na zubné kefky, dokážu dotvoriť interiér do dokonale ladiaceho celku. Dokonca aj na Favi.sk si viete nakliknúť na konkrétny priestor a nájsť všetky možné doplnky, ktoré by ste v danej miestnosti mohli využiť a nemusíte zložito hľadať e-shopy, pretože sa do nich jednoducho prekliknete.


Ja sa už teraz veľmi teším, keď ten náš spoločný domov budeme raz zariaďovať. 


V spolupráci s Favi.sk a BellaRose.sk
Inšpirácie a obrázky Pinterest



Žiadne komentáre