MLADÁ V KAŽDOM VEKU


Móda nám poskytuje obrovské možnosti.  Jedného dňa zo seba dokážete spraviť bežného človeka a splynúť v dave , no na druhý deň prídete ako sexy kosť a ostatní z vás nebudú vedieť spustiť zrak. Viete jej pomocou cestovať v čase a preniesť sa tak do 50. rokov minulého storočia s veľkými sukňami v páse alebo 90tok v štýle denimu od hlavy po päty. Pomocou šiat sa viete zmeniť z mladej tínedžerky na upravenú dámu sršiacu eleganciou.

Mne sú blízke asi všetky módne štýly a takmer v každom sa dokážem nájsť. Mám pôsobiť dospelo, uhladene, takmer až konzervatívne? Nie je problém. Dám si na seba jednoduché šaty s dĺžkou po kolená, k tomu lodičky a som pripravená ísť do officu. Rovnako sa viem vrátiť aj do minulého storočia s mojimi milovanými midi sukňami so spodničkou a obtiahnutým topom, no cudzie mi nie sú ani „detské“ kúsky.



Vďaka oblečeniu dokážeme pracovať aj so svojim vekom a „klamať“ výzorom. Vieme sa omladiť, ale aj pridať si v rokoch podľa toho, na čo máme náladu. V mojom šatníku sa práve preto nachádza všehochuť, keďže jeho väčšinu, hlavne čo sa šiat týka, tvoria handmade kúsky, ktoré mi šije moja mamina. Vďaka tomu mám v ňom celkom dosť takýchto infantilných motívov, akým je napríklad aj tento Super Mário. V obchodoch s bežnou konfekciou detské motívy na dospeláckom oblečení nachádzam len veľmi zbežne, no priznám sa, že nakupujem aj v detskom oddelení. Veď predsa taká 168, či 172 veľkosť občas pri správnom strihu zodpovedá dámskemu rozmeru S alebo aj M a tak nie je problém sa doň vopchať. Niekedy aj rôzne značky uvádzajú na trh limitované kolekcie napríklad s Disney postavičkami, no tie prichádzajú aj s celkom prestrelenými cenami a tak mi príde neuvážené vyhodiť nekresťanské peniaze za také tričko alebo šaty. A to nevravím nič o tom, že sa takmer hneď vypredajú a opäť celé mesto chodí oblečené v tom istom. Vtedy prichádza na rad moja mamka a jej zručnosti v šití.


To, že milujem šaty je už asi všetkým jasné, no ďalšou mojom závislosťou sú už spomínané rozprávkové, alebo kreslené postavičky. Medzi vzormi v mojom šatníku by ste našli hneď niekoľko Mickey Mouse a Minnie šiat aj tričiek, moje obľúbené ležérne  šaty so Snoopym, ktoré ste mohli vidieť v článku o Montym alebo o nakupovaní v secondhandoch, či Šmolkov  a zajaca Bugs Bunnyho. Ďalšou nie veľmi typickou dospeláckou potlačou je tlapková, alebo teda Paw Patrol s hlavami viacerých psíkov po celých šatách. Samozrejme nesmiete zabúdať na to, že pokiaľ zvolíte takýto výrazný a nápadný štýl oblečenia, rozhodne budete pútať pozornosť okoloidúcich. Nevyhnete sa nepríjemným pohľadom povyšeneckých dospelých, no určite vyčaríte úsmev na tvári nejedného dieťaťa. O tom móda je. Ma vo vás vyvolať emóciu a či už je to v pozitívnom alebo negatívnom smere, to je už len váš pohľad na vec.

Ja si pomerne rýchlo zvykám pútať pozornosť v neobvyklých outfitoch a zvyčajne mi nerobí problém stať sa stredobodom záujmov, na ktorý mieria zraky „divákov“ pokiaľ sa aj ja cítim byť v pohode a sebavedomá v tom, čo mám na sebe. Základom je byť vyrovnaná a pôsobiť presvedčene v tom, čo mám práve na sebe.


Bonnet.ka

Fotila: Andrea Nagyová

Žiadne komentáre