GÉL LAK S ENII NAILS



Úprava nechtov je moja závislosť. Tak ako som niekedy nevyšla z domu bez toho, aby som mala náušnice, dnes sú týmito „náušnicami“ upravené nechty. Nedokážem fungovať bez nalakovaných nechtov a už je to niekoľko mesiacov, ba nejaký ten rok, čo som klasické laky vymenila za gél lak a neviem si to vynachváliť.


Keď si predstavím, že by som mala fungovať s prírodnými nechtami bez nejakej povrchovej úpravy,  ježia sa mi chlpy na tele. Gél lak je pre mňa alfou a omegou v starostlivosti o nechty a nedám naň dopustiť. Aj preto som vyskúšala túto sadu na nechty, ktorej výsledok môžete vidieť.


Každý, kto je zvyknutý na lakovane nechtov doma a má už v tom nejaký ten grif, nemal by mať problém prejsť na gél lak, ktorý má pre mňa hneď niekoľko výhod. Tou hlavnou a najdôležitejšou, je jeho trvácnosť. Na rozdiel od klasických lakov sa neošúcha a nezlieza dole ani v prípade dlhšieho pobytu vo vode, umývaní riadov, či upratovaní. Ak by ste aj vy chceli prejsť na gél lak, odporúčam vám zakúpiť si celú sadu, v ktorej budete mať všetky potrebné komponenty a tak, vám nič nebude chýbať.


Tak ako vždy, keď idete aplikovať gél lak, je potrebné pripraviť si nechty. Najskôr si ich musíte odlakovať alebo odstrániť starú vrstvu gél laku. Ja zvyknem používať klipy na nechty, no zo začiatku, kým som ich nemala, som to vždy riešila odličovacími tampónikmi namočenými v removeri, alebo teda odstraňovači gél laku, a zabalenými v alobale, alebo v predpripravených fóliách. Po odstránení zvyškov starej vrstvy si nechty jemne prepilníkujem a pripravím ich tak na novú.


Pri aplikovaní nových „nechtov“ som zvolila hneď dva spôsoby, na každej ruke zvlášť a to S alebo BEZ primera, ktorý zlepšuje priľnavosť produktu na nechty, ktoré na začiatku očistíme cleanerom. Neskôr uvidím, či to bude mať nejaký efekt na trvácnosť. Pri mojom testovaní som vyskúšala hneď niekoľko gél lakov. Pri tých „klasických“ gél lakoch od Enii nails som používala 2v1, čiže Basic/Top coat a pri rade LUX GEL LAC to bol samostatný podkladový gél lak. Jediné mínus, ktoré musím spomenúť z celej tejto sady sú pre mňa podkladové gél laky. Keďže už ich mám vyskúšaných niekoľko, od rôznych značiek, práve tieto mi k nechtom veľmi nepriľnuli. Bežný užívateľ by to si možno ani nevšimol, no ja ako detailista som zaznamenala, že sa mi pri základnej podkladovej vrstve od okrajov celého nechtu, ako keby zmršťoval (odchádzal). Toto je jediná malá „chybička krásy“ tejto značky. Čo sa však týka farebných gél lakov, nemám čo vytknúť. Farby sú naozaj krásne, pri tmavších odtieňoch takmer dokonalé krytie už hneď v prvej vrstve, pri tých svetlejších, čo je asi bežné, sú potrebné viaceré vrstvy. To je však normálne aj pri iných značkách a menej pigmentovaných, jemnejších odtieňoch ako sú nude, svetlo ružová a ďalšie „natural“ farby. Čo sa týka rady LUX GEL LAC, vyskúšala som zatiaľ len 1 odtieň a to First date, čiže červená perleťová, no som nadšená. Gél laky z tejto rady sú síce o niečo drahšie ako klasické, avšak prinášajú nový koncept netoxickej kozmetiky na nechty s výživnými látkami, čo za tú cenu rozhodne stojí.


Na záver som na nechty aplikovala posledné vrstvy, podľa toho, na ktoré nechty som použila jednotlivé rady, čiže LUX GEL TOP a 2v1 Basic/Top, pri ktorom ako vrchnej vrstve nemám žiadne výhrady, pretože zanecháva nechty po pretretí cleanerom 
krásne lesklé. Ako posledný krok som nechty a kožičku okolo nich pretrela olejčekom s (mňam) tropickou vôňou a ten som si začala aplikovať pravidelne. Aj keď nepoužívate gél lak, alebo nechty vôbec ani nelakujete, olejček na nechty je jeden výborný produkt, čo sa týka starostlivosti. Hoci som ho nikdy predtým nepoužívala, dnes patrí k mojej takmer dennej rutine a okrem toho, že okolie nechtu zjemní a ošetrí, výborne vonia.  


Bonnet.ka


Spolupráca s Enii Nails

Žiadne komentáre