PARADAJKOVÝ PIZZA MUFFIN


Pri prvom pohľade na úvodnú fotku ste sa určite pozastavili nad názvom receptu. Žiadny muffin zbytočne hľadať nemusíte a ani by ste nenašli. Pri prvom pokuse som sa pracne „babrala“ s muffinovými košíčkami, avšak neskôr som si prácu uľahčila a upiekla takýto, nazvem to koláč? Dôležité je, že nie je podstatné, aký tvar tomu dáte, vždy to bude chutiť výborne.

Nikdy som nemala rada recepty, ktoré na prvý pohľad nezodpovedajú predstave. Palacinky majú byť s džemom a muffiny rozhodne na sladko. Avšak keď sa mi dostala do rúk knižka od Fitshaker, Z fitka do kuchyne,  Špeciál II, natrafila som na tento recept a rozhodla som sa mu dať šancu. Bol taký dobrý, že o týždeň som ho piekla zas, avšak v tejto koláčovej podobe. Muffiny sú super, krásne, rozkošné na nejakú párty, ale pokiaľ ich chcete jesť len vy doma, môžete si prípravu uľahčiť týmto mojim spôsobom pečenia v pekáči a trošku pozmeneným receptom oproti tomu „fit“ z knižky, ktorý sa mi už na prvý krát podaril.



Na prípravu cesta budete potrebovať:

650 gramov hladkej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
1-2 čajové lyžičky soli, čierneho korenia a oregána
1 veľkú 400 gramovú kyslú smotanu 
4 vajíčka
150 ml klasického oleja, ktorý máte doma
500 gramov paradajok (množstvo podľa chuti), je úplne jedno, či to budú cherry, alebo
klasické veľké (potvrdzujem, že to chutí rovnako, rozdiel je len vo farbe paradajky)
2 balenia (2x200gramov) balkánskeho, alebo jemu podobného syra
+ rôzne iné chuťovky, ako napríklad olivy, šunku, atď...

Cesto je veľmi jednoduché, ja to robím tak, že si v jednej miske zmiešam sypké suroviny, v druhej tekuté a na záver ich spojím dokopy. Keď mám cesto pripravené, pridám na kocky nakrájaný syr s paradajkami a všetkým ostatným čo doma nájdem. Hotovú zmes nalejem do pekáča a pečiem v rúre na 180°C približne 25-30 minút. Priebežne je dobré rúru kontrolovať, aby sa nám vrch nespiekol, prípadne skontrolovať špáratkom. Tieto „muffiny“ chutia úplne ako kúsok pizze, a môžete ich jesť aj na raňajky alebo na večeru ako plnohodnotné jedlo. Ešte jeden tip na záver, sú vynikajúce aj ako niekoľko dňové po opečení na panvičke do chrumkava. 

Bonnet.ka 

 

Žiadne komentáre