DENNÝ MAKE UP


Kde sa obzrieme, tam vidíme rúška. Aktuálna situácia nám veľmi nepraje a ja patrím medzi tie typy žien, ktoré make up pod rúškom nezvyknú nosiť. Príde mi to veľmi nepraktické a okrem toho, že mám hneď rúško špinavé, ani môjmu nosu sa to ošúchané miesto, zbavené make upu nepozdáva.  Za to o to viac si cením dni, kedy sa môžem nalíčiť a cítim sa, ako znovuzrodená.



Preto som sa potešila, keď sa mi nedávno dostala do rúk dekoratívna kozmetika značky Rimmel London z eshopu El Nino, ktorú som mala možnosť vyskúšať. Nechcela som kombinovať značky a tak som si vyskladala kompletný make up na bežný deň práve od Rimmelu. Keď som sa konečne po dlhej dobe dostala k líčeniu, moje ženské ja sa prebudilo a celý deň som sa premávala s úsmevom na tvári. No a čo, že sme len pobehovali so psom po lúke neďaleko za dedinou, ja som sa cítila ako hviezda na súťaži krásy s „novou tvárou“. To, že sa teraz bez rúška nemáme kde ukazovať, neznamená, že si bežné dni nemôžeme takto skrášliť. 


Hoci moja skin care nie je práve pravidelná, vždy keď sa chystám líčiť, sa aspoň pár dní predtým snažím svoju tvár dostatočne hydratovať a krémujem sa aspoň 2-krát do dňa. Tak to bolo aj v tomto prípade, kedy som si pleť natrela krémom, ktorý som mala práve po ruke a líčenie mohlo začať. Pokiaľ chcem, aby mi make up na pleti lepšie a dlhšie držal, vyžaduje si to použitie primera. Aj keď za bežných okolností nezvyknem spomínaný primer pod denný make up používať, tento krát som to zmenila a na tvár ako prvý naniesla Insta CC Primer v odtieni Lavender, ktorý pleť pripraví na následný make up.


Ako make up som si zvolila tekutý Match Perfection s SPF 20 v odtieni 100 Ivory.  Hoci sľubuje perfektné krytie nedokonalostí, stupeň krytia je stredný a skôr by som povedala, že to na prekrytie nedokonalostí nepostačuje. No pokiaľ vám stačí zjednotenie pleti tak ako mne, bude vám úplne vyhovovať. Je krásne ľahký, pleť nijak nezaťažuje, ani nevytvorí pocit masky, ale skôr prirodzený vzhľad na každý deň. Tým, že je tekutý, pri aplikácii hubkou absorbuje trocha viac produktu, avšak spôsob nanášania je vás a na tom, čo najviac preferujete. Keďže som na kontúrovanie nemala bronzer, ktorý väčšinou používam, vystačila som si s tekutým korektorom LastingRadiance v tmavšom odtieni 070 Fawn.


Celý make up som na záver prepudrovala kompaktným púdrom Stay Matte, ktorý používam aj počas dní, kedy make up na tvári nemám a chcem prekryť nežiadúci lesk. Konkrétne tento púder používam už dlhšie, no v inom odtieni, než táto 003 Peach Glow. Čo sa týka púdrov, ak keď netrafíte presnú „farbu“, ktorú ste chceli, nič sa nedeje. Odtieň či dva, tmavší alebo svetlejší, veľký rozdiel to nespraví a bez obáv ho môžete používať na fixovanie make upu.


Na rozdiel od ostatných produktov, ten ktorý mi sadol najmenej bola paletka Brow this way na úpravu obočia. Sama o sebe zlá byť nemusí, avšak ja som si nenašla cestu k používaniu vosku na obočie. Pracovalo sa mi s ním veľmi neprirodzene a tak ako ceruzka nie je nič pre mňa, vosk na obočie bude patriť k nej. Zachránila som to len tieňom na obočie, ktorý by bol v mojom prípade lepší o odtieň tmavší, no Rimmel má tieto paletky iba dve a táto je tá najtmavšia z ponuky.


Celkový výzor očí zlepšila riasenka Scandal Eyes Volume Lash s hustými štetinkami, ktoré u mňa pri výbere špirály rozhodujú. Keď nemáte rady krátke umelohmotné kefky s „ostňami“ miesto štetiniek, toto je správna voľba aj pre vás.


Úplne na záver je tu čerešnička na torte v podobe tekutého matného rúžu na pery Stay Mattev odtieni 820 Heartbeat. Dávno som na takýto super rúž nenarazila. Veselo by mohol konkurovať iným dlhotrvácnym rúžom na trhu a rozhodne by tento boj vyhral. Okrem toho, že je dokonalej, mojej obľúbenej, tmavocyklamenovej farby, tak sa vôbec neodtláča, čo je obrovské plus nie len pre mňa, ale hlavne pre Mareka. S rúžom som bez obmedzení niekoľko krát počas dňa jedla a pila, no nikde som nezanechala žiadnu stopu, dokonca ani na rúšku. Bezozmeny vydržal v pôvodnom stave a pery vôbec nevysúšal, takže mám pocit, že som týmto objavila jeden z mojich top matných „neznačkovacích“ rúžov na trhu.


Spolupráca s El nino 

Žiadne komentáre