BUDE ZO MŇA CURLY GIRL?

 

Hovorí vám niečo Curly girl metóda? Ani mne nehovorila, ale náhodne som na ňu natrafila pred pár týždňami a rozhodla som sa ju vyskúšať. To, aký bude mať na mňa účinok a ako to nakoniec celé dopadne vám zdokumentujem blogu.

Začnem však vysvetlením, čo teda CG (curly girl) metóda je. Keďže v tom ešte nie som nijaký profesionál, budem sa vám to snažiť podať čo najjednoduchšie, aby sme sa v tom nezamotali a pochopili sa. Curly girl metóda je spôsob starostlivosti o kučeravé, ale aj čoby len kúsok vlnité vlasy. Je to spôsob umývania a „pečovania“ o vlasy, ktorá pomáhať podporiť ich prirodzenú štruktúru, vzhľad a hlavne tvar. Či už máte svoje vlasy v afro štýle, alebo len jemný náznak vlnitosti, či kučier, poďte spolu so mnou vyskúšať, čo spraví správna starostlivosť a osvojiť si, čo robiť a čo nerobiť s vašou korunou krásy.

 

 

Mne na tejto ceste bude pomáhať Gabika a jej tím z curlygirl.eu, kde sa o tejto metóde dozviete viac a s radosťou vám zodpovedajú vaše otázky tak, ako aj mne. Najskôr sa ale musíme pripraviť na to, že celková dĺžka našej cesty za výsledkom bude závisieť od mnohých faktorov, ako sú:

-ich poréznosti

- predošlá starostlivosť o vlasy

- či boli vlasy farbené, často strihané, alebo odfarbované

- či ich pravidelne fénujete, alebo žehlíte, či inak namáhate

-a hlavne od toho, aké produkty na nich boli používané a ako veľmi im „ublížili“

Všetky tieto informácie sa dočítate na spomínanej stránke, kde si aj určíte, akú poréznosť vaše vlasy majú, aby ste vedeli, ako začať. Najdôležitejšie je si preto zhrnúť, čo o svojich vlasoch viete. 

  

 

V mojom prípade by som povedala, že moje vlasy sú dosť suché, relatívne dlho schnú. Pokiaľ ich fénujem, používam difuzér avšak na vysokej teplote a najsilnejšej intenzite prúdu vzduchu. Pár krát do roka ich aj vyžehlím, ale naozaj len sporadicky, no najčastejšie ich nosím pevne zopnuté v drdole, pretože mám pocit, že už na druhý deň začínajú byť od pokožky hlavy mastné. Češem ich väčšinou za sucha (dosť drasticky) a následne uchytávam gumičkou do „čudla“ (ako to ja volám, pre pochopenie je to drdol). Pri vlhkejšom počasí, alebo po zmoknutí vyzerajú prekvapivo najlepšie, pretože vtedy sa najkrajšie kučeravejú. Umývam si ich (1-2krát do týždňa) bežne dostupnými šampónmi a vždy používam aj kondicionér, kvôli lepšiemu rozčesaniu v sprche. Vlasy si "vyžmýkam", čo teda nie je najlepšie a dávam si na ne turban alebo froté uterák, ktorý zvyčajne nechávam na hlave niekoľko minút. Potom vlasy prešúcham rukami s uterákom a zopnem štipcom, pokiaľ nepreschnú aspoň v dĺžke. Spať chodím sem tam aj s mokrými vlasmi, ale najčastejšie sú počas spánku zopnuté gumičkou, aby nelietali po celej posteli a nepriľahla som si ich. Jedno pozitívum, ktoré sa v tejto mojej rutine občas objaví je domáca maska na vlasy.

 

 

Z tohto popisu sme zhodnotili, že moje vlasy sú stredne porézne a podľa toho vybrali produkty, ktoré na ne budem používať (low poo šampón, kondicionér, stylingový gél a saténovú gumičku na vlasy). Hlavné však je skončiť so všetkou vlasovou kozmetikou, ktorú doma máte a v ktorej sa nachádzajú silikóny a sulfáty. Ideálne je preto nakupovať prípravky priamo určené pre curly girl metódu, ale rovnako vhodné produkty nájdete aj v drogériach. Tam to však bude chcieť trochu väčší skill a orientáciu v popisoch zloženia. Viac už čoskoro v ďalších článkoch u mňa.

 Bonnet.ka 


Spolupráca s 
Curly girl

 

Žiadne komentáre