DOMÁCI WELLNESS


Venujete sebe a svojej pokožke dostatočnú starostlivosť, alebo sa snažíte zahnať len nejaké základné potreby? Ja čím som staršia, tým viac sa snažím o seba starať, aj keď to nie je vždy úplné maximum, ktoré by som si mohla ponúknuť.

Avšak  týmto balíčkom značky Gabriella Salvete, ktorý si môžete vyskladať na eshope El nino vám pôjde hýčkanie vášej pokožky o čosi lepšie a po všetkých tých maskách budete mať pocit, ako by ste sa práve vrátili z kozmetického salónu.

 


Zo všetkých častí svojho tela sa najviac starám o svoju tvár. Všetko ostatné totiižto na sebe viete zakryť, no tvár je odhalená neustále. Pôsobia na ňu rôzne faktory, ktoré jej veľmi neprospievajú počas celého roka. Slnečné lúče, vietor, či mráz dávajú našej pleti poriadne zabrať, čo môže spôsobiť, že je pleť dehydrovaná, vytvárajú sa na nej malinké šupinky, alebo tak veľmi nechcené vyrážky a zanáša sa. Na prvotné vyčistenie pleti a pórov najradšej používam zlupovacie masky. Táto čierna s aktívnym uhlím patrí medzi moje najpoužívanejšie. Zlúpnutím masky dostanete z pleti všetky nečistoty a pripravíte ju tak na ďalšiu starostlivosť. Okrem tejto čiernej zlupovacej, sú v ponuke aj omladzujúca maska a maska proti vráskam. Tie však nie sú zlupovacie ale nechávate ich na pleti pôsobiť a po niekoľkých minútach prebytočnú masku utriete obrúskom, prípadne zmyjete vodou. Ja však tieto masky používam trošku inak. Ich konzistencia mi vyhovuje a pleť mi krásne vyživia a hydratujú. Dávam si ich na tvár 1-2 krát do týždňa, hlavne vtedy, keď nestíham rannú a večernú rutinu, čo sa na mojej tvári odrazí pri pár dňovom vynechaní skin care. Dávam si väčšie množstvo masky, ktoré sa mi počas noci vstrebe a tak žiadnu nadbytočnú neutieram ani nezmývam dole. Jedna "sáčok" z dvojbalenia mi vydrží aj na viac ako 5 použití a pokojne tieto masky môžete pri potrebe väčšej hydratácie použiť namiesto krému na tvár.

 


Ak sa chcete cítiť, ako v skutočnom salóne krásy, vo vašej zbierke musia byť aj textilné masky na tvár. Tie v posledných rokoch zažívajú veľký boom a tak nesmú chýbať ani vo vašej kozmetickej sade. Gabriella Salvete predstavili hneď tri druhy týchto masiek. Ružovú Pitahayu pôsobiacu proti stresu a upokojujúcu pleť, bielu kokosovú pre hydratáciu a revitalizáciu a žltú s kolagénom pre vyhladenie vrások a zvýšenie elasticity pleti. Všetky tieto masky majú rovnaké použitie, kedy si  ich necháte pôsobiť okolo 15 minút na tvári a po odstránení textílie, zvyšky masky rozmasírujete na pleti a necháte vstrebať. Pre dosiahnutie absolútneho komfortu nezabudnitu ani na očné okolie. To si zaslúži rovnakú starostlivosť ako zbytok tváre. Zlaté vankúšiky pod oči si aplikujete na minimálne 10 minút a po odstránení z tváre, zvyšky masky tak isto vmasírujete do pleti v oblasti očí.



Okrem pleti, počas leta vystavujeme na oči aj ďalšie časti nášho tela. Najčastejšie chodíme bosé v rôznych sandálach, či žabkách a preto sa snažíme mať naše nohy počas leta čo najkrajšie s čerstvou pedikúrou a dokonale hladkými nohami. Aj v tomto prípade si vieme pomôcť a suchú pokožku na chodidlách hydratovať maskami na to určenými. Zrejme ste sa s týmto typom návlekových ponožiek už iste stretli a nebudú pre vás žiadne prekvapenie. Jediný zvláštny pocit vytvárajú šušťavé šáčky na nohách, s ktorými sa odporúčam na chvíľu usadiť a nepobehovať po byte. Pre lepšie zaistenie zvyknem používať aj klasické ponožky, ktoré si môžete na spomínané sáčky obuť a viete, že sa vám udržia na jednom mieste. A aby ani vaše ruky nijak nezaostávali, počas 30 minút, kedy budete hydratovať vaše chodidlá, môžete si nasadiť masku na ruky a dopriať rovnaké pohodlie a pocit hebkosti aj vašim rukám.


Bonnet.ka


Spolupráca s El nino

 


Žiadne komentáre