VOSKOVÉ OBALY


 Rôzne vrecká, látkové, či ľanové obaly, sáčky, fólie, alebo alobal. To všetko sú známe aj menej známe obalové materiály, ktoré používa každý jeden z nás vo svojej domácnosti. Zamysleli ste sa ale nad tým, aký dopad majú tieto materiály, či už na potraviny, alebo na naše okolie?

Ani u nás doma to nebolo inak. Kadejaké fólie a sáčky obaľovali naše potraviny a nákupy sme balili do igelitiek na cestu domov. V tomto smere sme už však uvedomelý a do obchodu si so sebou nosíme plátenky, či pevné tašky na opakované použitie, alebo ak aj zabudneme, radšej si vezmeme prázdnu krabicu, v ktorej nákup odnesieme domov. Sáčkou sme sa ale bohužiaľ stále nezbavili a po vybalení potravín majú u nás doma využitie hneď druhý krát a to si domyslí každý psíčkar, ako asi. Otázkou ale stále ostáva, ako potraviny odložiť a uchovať čo najdlhšie čerstvé a "jediteľné"?


Nedávno sa ku mne dostali ekologické náhrady týchto obalov v podobe voskových obrúskov a vreciek BajaBee. Ak ste o nich ešte nepoučili, ide o obalový materiál vhodný na uskladnenie potravín, ktorý sa vyrába ručne spojením prírodných komponentov a to 100% bavlny, včelieho vosku zo Slovenska, BIO jojobového oleja a prírodnej smrekovej živice. Včelý vosk má konzervačné vlastnosti, ktoré zabalené potraviny udržia dlhšie čerstvé a tak si svoj obľúbený chlebík, alebo bagetku vychutnáte aj o pár dní neskôr. Rovnako sa dajú použiť napríklad na zabalenie desiaty, alebo načatej zeleniny a ovocia. My ich používame aj namiesto prikrývky na hrnce a mištičky s nedojedeným jedlom.


BajaBee voskové obaly majú pri správnej starostlivosti aj veľmi dlhú životnosť. Baja, ktorá za celou touto značkou stojí tvrdí, že ich voskové obaly môžete používať celý rok. Ja vám to síce potvrdiť ešte neviem, keďže u mňa zažívajú práve premiéru, ale určite ich budem používať pokiaľ to bude možné. A v prípade, ak už sa obaly "netvária" ako na začiatku, môžem si ich stále obnoviť pomocou vosku na opravu (dodáva sa v dokonalom prevedení a vzhľade malých včeličiek), ktorý si roztopím, alebo vžehlím do obalu a opotrebovania sú preč. Avšak ak sú obaly nenávratne zničené, nemusíte ich vôbec vyhadzovať, ale skúste ich použiť ako podpaľovač do ohňa, alebo skompostovať.


Ak sa rozhodnete voskové obaly vyskúšať aj vy, mám pre vás zľavový kód na nákup v eshope BajaBee, s ktorým dostanete 15% zľavu na celý nákup. Kód na zľavu je: BONNETKA15


Spolupráca s Bajabee

Žiadne komentáre