SÚKROMNÝ WELLNESS

Dni sa skracujú, všade vládne pochmúrna nálada, ľudia bývajú smutní, nervózni a unavení. Typické "príznaky" prichádzajúcej jesene, ale čo v prípade, že takýto stav na vás príde v zime kedy sa všetko začína pomaly preklápať na krajšie dni?

Nie vždy našu náladu ovplyvňuje počasie, či ročné obdobie. Jednoducho niekedy sa počas roka dostaneme do stavu, kedy nie všetko ide tak ako má, ovláda nás smútok a melanchólia a my jednoducho potrebujeme od všetkého vypnúť.

 

Pre mnoho žien, ale rozhodne aj niekoľko mužov sa určite nájde, ktorým pomáha nechať si čas sám pre seba. Skočiť si na nechty, na kozmetiku, alebo si vytvoriť wellness chvíľku u seba doma. V tomto prípade prichádza na rad prírodná kozmetiky Kneipp, ktorá ponúka hneď niekoľko možností ako zrelaxovať v pohodlí domova a dožičiť si oddych, ako v spa. A pre mňa typický spa pocit vyvoláva vôňa levandule. Túto príjemnú vôňu môžete poznať z vonných silíc, ktoré často cítiť v saunách, alebo wellness centrách a vďaka oleju do kúpeľa s prírodnými esenciálnymi olejmi z levandule, ktoré upokojujú telo a myseľ, si spomínaný relax doprajete aj v pohodlí domova pridaním malého množstva oleja do vane.

 

Ak ale nie ste práve fanúšik levanduje a celkovo olejov do kúpeľa, u Elnino nájdete aj typické soli do kúpeľa značky Kneipp. Ja som vyskúšala Cold Season Eucalyptus, ktorá vás rozhodne nakopne. Výrazná no veľmi príjemná koncentrácia eukalyptového esenciálneho oleja v soli prečistí vaše dýchacie cesty a zaženie prvé náznaky nádchy, či prechladnutia a vy sa cítite, ako by ste sa kúpali v mentolke, alebo pre správnosť v cukríkoch snehulky, pretože táto soľ presne takto vonia. K príjemnému hýčkaniu doprajte starostlivosť aj perám vegánskym balzamom na pery s vôňou vanilky a ku kúpeľu si odporúčam pustiť príjemnú hudbu, zapáliť sviečky, či niečo dobré mlsnúť s pohárom vína po ruke.

 

A ako ukončiť tento súkromný wellness v pohodlí domova? Dobrou maskou na tvár nikdy nič nepokazíte. Ja mám v obľube všetky masky a hlavne tie, ktoré nie je potrebné následné zmývať z tváre. Jednou z nich je aj látková maska Chill out, ktorou sa na pár minút "munifikujete" a doprajete pleti oddych a osvieženie po náročných dňoch. Okrem toho v týchto textilných maskách je "nadbytočné" množstvo tekutiny, ktorú textília nedokáže nasiaknuť a ja si tak vždy obal odložím a neskôr túto masku vmasírujem do pleti aj bez použitia textílie. To je aj jeden tip pre vás, aby ste sa nezabudli pozriť či v sáčku náhodou neostalo niečo navyše, čo si môžete na pleť aplikovať o pár dní neskôr. Tak čo, máte chuť zrelaxovať aj vy?

 

 Bonnet.ka

Spolupráca s El nino


Žiadne komentáre