SÉRUM NA PLEŤ, TÝCHTO 5 CHCEŠ

Už mi lásko není dvacet let, už mi není ani dvacet pět.... ďalej ešte chvalabohu nemusím pokračovať, no nič to nemení na fakte, že či chcem alebo nie, o svoju pleť sa musím starať o čosi viac, ako som bola zvyknutá, preto som si našla týchto 5 pomocníkov.

 Povedzme si pravdu. Keď je pleť mladá a takmer bezproblémová  (na akú som vďaka genetike mala šťastie ja), nie je potrebné jej venovať toľko času a starostlivosti. Nejaká občasná maska a príležitostné nakrémovanie patrilo k mojim praktikám a bežne som sa o ňu viac nezaujímala.

 

Posledné týždne, alebo skôr mesiace už na sebe ale vidím, že si moja pleť žiada väčšiu pozornosť než len nejaký krémik alebo masku. V prípade, ak vynechám deň či dva pravidelnej skin care ráno a večer, hneď vidím rozdiel. Tvár je značne vysušená, v niektorých oblastiach vidno malé šupinky a celkovo pri dotyku je cítiť rozdiel. Naštudovala som si teda základné poznatky, prečítala rôzne odporúčania a články z beauty sveta a vyzbrojila sa hneď niekoľkými bojovníkmi za lepšiu kvalitu pleti. Nie som žiaden skin care guru, ale našla som si produkty, ktoré mojej pleti vyhovujú a jej stav mi príde zdravší a krajší. Bez problémov zvládam dni bez líčenia a aj vtedy, keď nejaký make up mám, nie som večer ako sušienka.

 

Rozhodla som sa vyskúšať séra na pleť značky Revox z eshopu El nino, s ktorými som doteraz nemala skúsenosť.  Séra sú v prijateľnej cenovej kategórii a je hneď niekoľko druhov s rôznymi účinnými látkami. Pre mňa prišlo najzaujímavejších týchto päť: kyselina hyalurónová, coenzyme Q10, vitamín C, squalane a niacinamid. V takomto poradí ich mám aj rozdelené pre dennú a večernú starostlivosť a hoci nie je úplne stopercentná, čo sa týka pravidelnosti, som už na dobrej ceste. Takmer okamžite na sebe vidím dôsledok pri jej vynechaní a preto sa ju snažím čo najviac dodržiavať. Jednotlivé zložky v kozmetike majú iný výsledný "efekt", ale táto moja kombinácia mi úplne vyhovuje.

 

Ráno očistím tvár pleťovou vodou a rovnakú si rozprašovačom nastriekam na tvár (tento krok opakujem pred použitím každého jedného séra na lepšie vstrebanie a vrstvenie). Ako prvé používam konzistenciou hustejšie gélové sérum s kyselinou hyaluronovou, ktorou pleť hydratujem. Po ňom nasledujú antioxidanty a to coenzyme Q10 a vitamín C. Coenzyme Q10 chráni pokožku pre oxidačným stresom a pomáha naprávať resp. minimalizovať poškodenia pokožky. Vitamín C je rovnako antioxidant a pomáha bojovať proti vráskam, zjednocuje tón pleti a má protizápalové účinky. Večer po prípadnom odlíčení mám v rutine okrem rovnakej pleťovej vody aj sérum so squalanom a niacinamidom. Pleť najskôr v tomto prípade zhydratujem sérom so squalanom, ktorý napomáha pokožke bojovať pred stratou vody z buniek, čiže zadržiava v pleti vlhkosť a podobne to má aj ďalšie sérum s niacinamidom. Okrem toho redukuje hyperpigmentáciu a bojuje proti vráskam, pretože zvyšuje tvorbu kolagénu v tele.

 

To, že takúto rutinu používam teraz ja neznamená, že musí vyhovovať aj vašej pleti a možno po čase omrzí aj mňa, no momentálne mi sedí dobre a som s ňou spokojná.


Bonnet.ka

Spolupráca s El nino



 

Žiadne komentáre