EĽRO 2022

  
Boli ste už niekedy na EĽRO? Alebo poznáte tieto trhy? EĽRO je medzinárodný festival Európskeho ľudového remesla, ktorý sa koná každoročne v Kežmarku a zoskupuje obrovské množstvo remeselníkov s bohatým programom.

 Keďže posledné 2 roky nám vládla tá choroba na K, festival sa nemohol konať, no tento rok to opäť prišlo. Po pár rokoch sa nám znova podarilo patriť medzi remeselníkov, ktorý na festivale prezentujú svoje remeslo a ponúkajú na predaj svoje výrobky a tak sme celý predĺžený víkend strávili v Kežmarku.


 
My, alebo teda aby som bola presná, moja mamka je šperkárka, ktorá vyrába (ručne šije) šperky zo sklenených korálok, prírodných minerálov a polodrahokamov už niekoľko rokov. Stále sa v tvorbe posúva ďalej, čo je aj jeden z dôvodov, prečo bola opäť vybraná na tento festival remesla. V jej tvorbe nájdete rôzne náušnice všetkých veľkostí a tvarov, náhrdelníky, sady šperkov, prstene, či náramky na slávnostné príležitosti ale aj na bežné nosenie. Mohli ste si už aj u mňa všimnúť, že všetky šperky, ktoré nosím na oslavy, či svadby mám práve od nej. Aj na našu svadbu som bola doladená od hlavy až po päty práve šperkami Original Bonnet, ktoré som vám už ukazovala TU.

 


Aby som ale nepísala len o nás, na festivale objavíte aj tie najtradičnejšie remeslá. Vyrezávanie z dreva, paličkovaná čipka, drôtikári, včelári, umelecký kováči a mnohí ďalší predvádzali svoje umenie počas troch dní vo svojich stánkoch.
EĽRO je výnimočné tým, že tu nenájdete "kadejaké smiešne pouťové" stánky so somarinami, ale skutočných remeselníkov, ktorý svoje produkty vyrábajú ručne. Nechýbajú samozrejme ani chutné dobroty a festival okrem iného sprevádzal aj zaujímavý program na niekoľkých pódiách so spevákmi, kapelami a aj ľudovými umeleckými súbormi. Vďaka tomu mohol každý stráviť tento víkend počas celých dní v historickom Kežmarku s rodinou i kamarátmi a užiť si krásny program.


Bonnet.ka

 Šat, spolupráca: Bonprix

Žiadne komentáre