ZLUPOVACIE MASKY


Masiek na tvár
je neskutočné množstvo. Líšia sa účinkom, zložením, štruktúrou, konzistenciou, spôsobom použitia...

 Takto by som vedela pokračovať ďalej. Základných typov, ktoré ja používam je len pár. Buď sú to klasické masky na tvár, ktoré si aplikujete a po niekoľkých minútach umyjete z tváre, potom sú tu tie textilné, s ktorými sa zamaskujete a následne textíliu dáte z tváre dole (tým som nejak extra nepodľahla), ďalej mám rada masky, ktoré po aplikácii nedávate z tváre preč, ale pekne sa vám vstrebú do pokožky a nakoniec tie, ktoré mám úplne najradšej sú masky zlupovacie.


Zlupovacie masky patria asi do rovnakej kategórie, ako mechanické peeling. Veľa ľudí ich nemá rado a nepoužíva pretože im spôsobujú podráždenia pleti. Peelingy obsahujú rôzne maličké čiastočky, ktoré iritujú pokožku na pleti alebo na tele a tak môžu spôsobiť mikroskopické poranenie, pretože obrusujú vrchnú vrstvu kože, ktorá je u niektorých ľudí náchylnejšia. Neznamená to však, že pokiaľ nám peelingy vyhovujú mali by sme ich hneď prestať používať, pretože to čo iným nevyhovuje, nám pre zmenu pokojne môže.

Podobný efekt pri citlivej pokožke môžu mať aj zlupovacie masky, hlavne teda tie čierne, pri ktorých vám občas vybehne aj slzička, keď si masku zlupujete z tváre. Jednou z nich je aj maska od Pilaten Black Head. Neviem, čím presne je to spôsobené, no tieto čierne masky držia na pleti o čosi silnejšie a tak aj ich odstraňovanie je trošku náročnejšie, čo pri citlivej pokožke nemusí byť práve vhodné. Mne však tieto masky na pleti vyhovujú a paradoxne najviac sa mi páči, keď vidím čo všetko mi z tváre zišlo. U nás doma týmto maskám podľahol aj manžel. Žiadne iné na pleti nechce, iba tie, ktoré sa dajú z pleti zlúpnuť a dokonca aj si ich sám občas vypýta.

 


Je ale aj množstvo iných zlupovacích masiek, ktoré tento "masakrálny" pocit nevyvolávajú a pri odstraňovaní z tváre idú pekne "odlepiť" bez boja. Medzi tie patrí zlupovacia maska Uriage Hyséac, ktorá je vhodná aj pre pleť s akné, ktorú krasne vyčistí, čo sa mne v posledných týždňoch dosť hodí. Absorbuje totižto nadbytočný maz, zmatňuje a zanecháva pleť
príjemnú na dotyk. Okrem tejto "jemnejšej" na odstránenie som vyskúšala aj masky Lancaster Instant Glow Gold a Pink Gold. Zlatá by mala byť liftingová na vyhladenie a vypnutie pleti. V mojom prípade však táto masky nezaúčinkovala práve najlepše. Niektorá zo zložiek mojej pleti nevyhovovala a spôsobila začervenanie pleti, takže som ju už druhý krát nepoužila. Ružové zlato už bolo takmer bezproblémové, no stále som mala pocit jemnej reakcie. Maska ale pleť rozjasnila a zanechala opäť pocit bez nečistôt.

 



Tak, ako mne niektoré masky na tvár nesadnú a niektoré áno, môže to byť aj u vás . To, že vám niečo kamoška neodporúča, pretože jej nespôsobilo očakávaný efekt neznamená, že vám nebude vyhovovať rovnako a nemôžete to
vyskúšať. Pokiaľ nemáte príliš citlivú pleť a zlupovacie masky vám sedia, pokojne ich používajte ďalej a vyskúšajte kľudne aj nejaké nové, tak ako ja.

 

Bonnet.ka

Spolupráca s El nino

 

 

 

 

Žiadne komentáre