DRUHÝ TRIMESTER, DENNÍK Č.8

 7.9.2022 Prvý polčas je už pomaly za mnou, no o mojom tehotenstve ešte stále takmer nikto netuší. Na oznámenie sme chceli počkať minimálne do 3D ultrazvuku, aby sme vedeli, že je všetko v poriadku, no ani teraz zatiaľ stále nemám za potrebu to niekomu vešať na nos.


Áno, stále to nevedia ani naši, ani svokrovci a ja som vlastne rada. Je to asi len otázkou času, kedy to vyjde na povrch, keďže už aj bruško pomaly vystupuje, no vzhľadom na to, že nie som práve najchudšia sušienka, telo zrejme doteraz čerpalo zo zásob, ktoré som mala, hoci prsia nabrali na objeme ako prvé, no ani na začiatku neboli najmenšie, takže to nie je na prvý pohľad nejaká zmena.

 

Všade sa dočítate, že druhý trimester je asi ten najkrajší a najpokojnejší zo všetkých, pretože zvyknú ustúpiť ranné nevoľnosti a iné problémy, ktorý ja som vďakabohu nemala. U mňa však toto obdobie tehotenstva začína naberať grády. Mám pocit, že príznaky, ktoré sa opisujú v treťom trimestri sú tu už teraz a mňa v posledných týždňoch postihlo pálenie záhy. V začiatkoch som tejto nepatrnej bolesti nevenovala veľkú pozornosť a zvládala to bez liekov s "babskými" radami, no nedávno som o päť minút dvanásť, alebo teda päť minút pred záverečnou vletela do lekárne po žuvacie tabletky, ktoré mi chvalabohu pomohli v stravoch, kedy som od bolesti, teda pálenia mala chuť revať.

 

Okrem plaču od bolesti ma stále neprešlo moje precitlivelé obdobie plaču zo všetkého. Naozaj revem za každú blbosť a neviem to ovládať. Nuž Marek sa s tým naučil žiť takmer okamžite a ja nemám na výber. Popritom ale veľkou nepríjemnosťou je v mojom prípade bolesť krížov. Každý večer už pár týždňov cítim výraznú bolesť pri všetkých pohyboch a už ani preloženie nohy cez nohu nedávam bez zatnutých  zubov. Neviem prečo to prišlo už takto skoro, no dúfam, že už to nebude horšie a ja to zvládnem dobojovať až do konca.


 Bonnet.ka

Žiadne komentáre