SVADOBNÉ INŠPIRÁCIE


Dva ťažké víkend mám za sebou a už sa budem môcť konečne venovať škole, ale najskôr k veci. Včera sme sa s Marekom zúčastnili Svadobnej výstavy v hotely Hilton v Košiciach. Zhodou okolností boli súčasne dve akcie a keďže sa nevieme naklonovať, my sme si vybrali, že to "potiahneme" práve na tejto výstave za náš (alebo skôr mamkin) svadobný Salón Bonnet. No ako už mnohí viete, budúci rok nás čaká svadba a tak sme samozrejme čerpali inšpirácie a pár z nich vám aj predstavím. 


Čo sa týka výzdoby na stôl a takisto celých priestorov, tú si budeme robiť samy. Myslím si, že som dosť schopná a kreatívna v takýchto veciach a dizajn ma naozaj veľmi baví. Istú predstavu ako to má celé vyzerať mám, no mimoriadne sa mi páčilo toto kaktusové aranžovanie, možno to bude tým, že kaktus je jediná rastlina, ktorá v mojej starostlivosti prežije a celkom sa jej aj darí. A hoci táto jednoduchá výzdoba by sa mi naozaj páčila, Marek bol absolútne proti. Aj keď on do výzdoby ruky pliesť nebude, nemohla by som mu o tom nepovedať a postaviť ho pred hotovú vec s kaktusmi po stoloch. Takže aspoň inšpirácia pre vás.


Po tom, čo som sa informovala ohľadom živých kvetom na rôznych internetových stránkach a podobných výstavách ako bola táto, vedela som, že svadobná kytica bude to do čoho nemienim investovať veľa peňazí. Už len z toho hľadiska, že živé kvety, teda veľmi dlhú životnosť naozaj nemajú a v porovnaní „klasickej“ kytice s tou „svadobnou“ často nie je rozdiel vo vzhľade, ale iba v cene. Takže naozaj dobrý tip pre vás, pokiaľ už idete kupovať kyticu, nenazývajte ju svadobnou. Už len to slovo Svadba, pridáva všetkým náležitostiam na cene. Tvárte sa, ako by ste potrebovali kyticu pre kamarátku, pre mamu, pripadne pre priateľku a určite za ňu zaplatíte minimálne o tretinu menej, než ako za svadobnú. Neviem prečo je to tak, ale toto slovo pridáva na cene všetkému, napríklad aj spodnému prádlu ak sa volá svadobné. Ja som v tomto prípade našla celkom dobrú náhradu za spomínanú živú kyticu. Ak už niekto chce peknú, takmer živú kyticu, vie si vybrať túto alternatívu z umelých a „živých“ kvetov. V úvodzovkách preto, že niektoré kvety boli naozaj živé, ale sú napustene istou „konzervujúcou“ tekutinou, vďaka ktorej si udržia svoj vzhľad a vy si po svadbe tento aranžmán viete nechať ako výzdobu do svojej domácnosti a tak ju zbytočne nevyhodíte.


Ako veľmi kreatívna a sebestačná rodina, tá naša ale aj Marekova, je jednou z tých naozaj zručných cukrárov. Každý z nás sa tejto záľube venuje vo svojom voľnom čase a sme zvyknutí si napiecť počas rôznych sviatkov, osláv, prípadne pre známych alebo susedov veľké množstvo rôznych druhov zákuskov. Čo sa týka mojej mamky, ona to tak trošku preháňa a na Vianoce či veľkonočné sviatky pečie tak v priemere 10 druhov koláčov, čo činí približne 800 kusov a to nepreháňam. Ju to jednoducho baví a naše sladkosti stále žnú úspechy u známych aj u susedov, ktorých samozrejme nadeľujeme. Tým pádom vo väčšej miere aj zákusky si napečieme a pripravíme v svojej réžii. 


Na tejto výstave ako som už spomínala nechýbal ani náš svadobný Salón Bonnet. Samozrejmosťou v našom prípade je výber svadobného oblečenia u nás. Ja už svoje šaty vybrané mám a pre Mareka predstavu pripravujeme a bude ju treba už len doťuknúť k dokonalosti. Šperky, ktoré si taktiež vyrábame samy budú súčasťou zovňajška a doplnia celkový vzhľad. :) 





Žiadne komentáre