ČUČORIEDKOVÉ MUFFINY

čučoriedkové muffiny

Už veľmi dlho do mňa Marek hučal, aby som mu upiekla jeho obľúbené muffiny, no popravde mne sa veľmi nechcelo. Okrem prvého pokusu keď sa podarili perfektne, vždy ako som ich neskôr piekla, už „nevypuchli“ a ja som preto nemala náladu ich viac piecť.

Ako je u mňa vo zvyku, väčšinou nejdem presne podľa receptu a kde tu si niečo prispôsobím, no pri týchto muffinoch som stále nasledovala recept, no oni nie a nie vyrásť. Hoci sú chuťovo stále výborné, pre mňa muffin nie je muffin pokiaľ „nevypuchne“. Ale keď už tak dlho o nich manžel rozprával, povedala som si, že aj keď sa nepodaria také pekné, chutné budú stále.


muffin

Tak som sa konečne odhodlala a šla piecť. Keďže som okrem muffinov piekla aj iné mňamky, tak som si okrem surovín v recepte, už postup pozrieť nestihla, až kým som nemala v miske všetko premiešané. Na začiatku som mala vyšľahať cukor s vajíčkami a pridať maslo, no keďže ja popleta som si už nepamätala ako sa má postupovať, na začiatku som si navážila sypké prísady a k nim automatický pridala tie tekuté. Vtedy som sa spamätala, že robím niečo asi zle, no už bolo neskoro a určite som celú dvojitú dávku cesta vyhodiť nechcela (dvojitú preto, lebo keď už pečiem nech je toho dosť a nie len 12 muffinov). Bola som si istá, že už teraz určite nevyrastú, no bolo mi to jedno. A tak som všetko domiešala nadávkovala do košíčkov a dala piecť. Po pár minútach som nahliadla do rúry a nemohla som uveriť vlastným očiam. Tie, podľa mojich predpokladov, nepodarené muffiny krásne vyrástli a boli ako z kuchárskej knihy. Takže neviem kde nastala chyba, ale po zlom postupe sa muffinky vydarili oveľa lepšie ako keď postup sledujem.


Ak by ste si aj vy chceli upiecť takéto muffiny pridávam aj celý recept:
-        150 gram hladkej múky
-        150 gramov cukru
-        150 gramov masla izbovej teploty
-        3 vajíčka
-        1 kypriaci prášok
+ suroviny do „plnky“ podľa vlastnej chuti (čokoláda, ovocie, oriešky...)

Postup: Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme maslo, múku a kypriaci prášok a premiešame. Do hotového cesta pridáme suroviny, ktoré máme najradšej, zmiešame a nadávkujeme do pripravených košíčkov vo forme na muffiny a pečieme 20 minút na 200°C. Ja som v mojom pomýlenom postupe nahádzala všetko naraz do misky, všetko v dvojitej dávne, avšak cukru som pridala len 2/3, pretože mi ho prišlo celkom dosť a ani mi tam nechýbal. Nakoniec som dohodila už len lesné čučoriedky a upiekla 24 krásnych muffinov. Tak aj vám veľa šťastia a dobrú chuť. 😉

Žiadne komentáre