KNIŽNÉ TIPY


Knihy, u mňa tak veľmi neobľúbená záležitosť, až je neuveriteľné, že práve ja som sa rozhodla dať odporúčania, čo si prečítať. A možno práve preto, to bude inšpirácia aj pre vás, takých istý odporcov čítania.

Ako som už spomínala, počet kníh, ktoré som s radosťou sama od seba prečítala, by sa asi dal spočítať na prstoch oboch rúk. Už od základnej školy, bolo povinné čítanie u mňa skôr povinné utrpenia a pokiaľ sa dalo, radšej som si pozrela starú sfilmovanú knihu, než by som ju mala celú prečítať a to ma držalo aj na strednej. Dodnes si pamätám, ako som pozerala Vianočnú koledu, Na západe nič nové, či Zmierenie alebo dobrodružstvo pri obžinkoch. A možno aj práve preto knihy veľmi nemusím, keďže čítanie bolo skôr z donútenia a nie z vlastnej vôle.


Prvú knihu, ktorú som po dlhom čase s radosťou prečítala bola o Dominike Cibulkovej – Tenis je môj život. Stále si spomeniem na to, ako som jak malá pubertiačka zbierala lopty v Košiciach na Fed Cupe násťročnej Dominike. Vtedy to bol obrovský zážitok a každý tenista bojoval o to, aby sa mohol stať zberačom loptičiek na tak významnom podujatí u nás v Košiciach. To je aj jeden z dôvodov, prečo som túto knižku už hneď od začiatku chcela prečítať. Tenis sa z istej časti stal súčasťou aj môjho života a tých pár rokov na kurte sa popísalo rovnako aj na mne. Túto knižku som zhltla takmer na posedenie a dokázala som sa úplne vžiť do Dominikiných pocitov na kurte aj mimo neho. Každý športovec totižto vie, koľko času a energie stojí za tým, aby sa niekam dostal a hlavne ak je to tak ďaleko ako Dominika. Celý tento jej životný príbeh určite zaujme aj fanúšika (ne)tenistu a otvorí oči o tom, akou silnou osobnosťou sa človek musí stať, aby to všetko zvládol.  


Druhou knihou, ktorá sa ku mne ešte počas Vianoc dostala bola Tvorba úspešného zarábajúceho blogu. Myslím si, že už názov napovedá tomu, pre koho je táto kniha v prvom rade smerovaná. Blogovanie však nie je úplne jednoduchá záležitosť, ako sa na prvý pohľad môže zdať a preto táto kniha predstaví "náš svet" aj neblogerovi, alebo niekomu kto sa na blog ešte len chystá. Blogerom sa totižto môže stať naozaj ktokoľvek. On tínedžerov až po ľudí v rokoch. Nie je to obmedzené ani vekom, ani žiadnou témou či oblasťou, o ktorej človek chce písať a tak ako sú skvelé blogerky ženy, v tejto sfére nezaostávajú ani muži, ktorý dokážu viesť zmysluplné a plnohodnotné weby. V knihe sa okrem iného nachádzajú odporúčania a rady od známych  blogerov a blogeriek, ale takisto od ľudí z oblasti marketingu a reklamy.


Posledným kandidátom na knižný tip vhodný skôr pre pánov, alebo fanúšikov motošportu je Neznámy Kimi Räikkönen. Toto meno už na prvý pohľad odhalí, o ktorý druh športu ide a to Formulu 1. Myslím si, že je všetkým bezpochyby jasné, že túto knižku som ja nečítala, ale kúpila som ju Marekovi pod stromček. Takisto ako aj v mojom prípade, mal obrovskú radosť a prečítal ju za pár dní, čo je u nás „nečítačov“ prekvapivé. Rovnako ako aj kniha o Dominike, je toto biografia o majstrovi sveta, jednom z najlepších pretekárov F1 totožne doplnená o fotografie zo súkromného archívu športovca. 

Žiadne komentáre