AKO SI VYROBIŤ RÚŠKO


Každý snáď vieme, aká je aktuálna situácia u nás. Vírus sa nebezpečne blíži a je len na nás, aby sa ho podarilo zastaviť a čo najviac obmedziť jeho šírenie. Rúška a rôzne dezinfekcie sú nedostatkovým tovarom, tak som si pre vás pripravila jednoduchý návod, ako si takéto rúško vyrobiť doma.


Základný materiál, ktorý na výrobu potrebujeme dokážeme nájsť v každej bežnej domácnosti. Rôzne kusy látky, utierky, či staré trička, ktoré nenosíme určite všetci doma máme a tak môžu v dnešných dňoch konečne poslúžiť. Na začiatok budeme potrebovať nejaký kus látky cca 20 x 20 cm, ihlu, špendlíky, niť, nožnice a gumičky.


Postup:

1. Ja som doma našla nepotrebné štvorce látky, ktoré som si v dvoch kusoch zošila dokopy a poskladala, ako klasickú detskú harmoniku či vejár, ktorý sme bežne ako deti skladali z papiera.
2. Okraje zaistíme so špendlíkmi, kým tieto preloženia zašijeme. Buď to zvládneme prešiť ručne, alebo tí šikovnejší so šijacím strojom si pomôžu tento proces zrýchliť.
3. K takmer hotovému rúšku na dvoch okrajoch pripevníme gumičku, buď krajčírsku, ak ju doma máte, alebo môžete použiť gumičku do vlasov, šnúrku, či stužku v rôznych farbách a jednoduché rúško máme hotové.


Na prvý pohľad možno nevyzerá nijak reprezentatívne, ale svoju funkciu dokáže splniť a po každom použití ho môžete preprať a využívať opakovane. A keďže ma väčšina z nás voľno v práci, môžete si doma urobiť výzvu, kto ušije krajšie rúško, tak ako sme to spravili my. Moje je síce na prvý pohľad strašidelné, ale dokáže poslúžiť a za tie dva týždne doma sa možno aj ja naučím šiť na stroji a zlepším svoje schopnosti. Pokiaľ chcete byť štýlový, použite rôzne zaujímavé látky a ak sa vám bude lepšie nosiť, môžete si ich ušiť vo viacerých farbách a doladiť k oblečeniu. 






Žiadne komentáre