ZÁŽITKOVÝ ZIPLINE


Posledné, v mojom prípade ešte prázdninové týždne, sme sa vybrali na výlet do neďalekého mestečka za maďarskými hranicami, Sátoraljaújhely. Pár rokov dozadu sme tam už s Marekom boli na ich „bobovej“ dráhe, neviem ako sa tomu presne hovorí keď je bob napevno upevnený v dráhe, ale páčilo sa nám to a chceli sme si to zopakovať. Preto sme zobrali partiu kamarátov a šli sme. Keďže Maďarsko je rovinatá krajina tých pár kopcov, ktoré tam majú sa snažia využiť na 110 %. Okrem tejto dráhy tam v zime prevádzkujú aj lyžiarské zjazdovky a v lete ich lanovky využívajú taktiež naplno. Tak sme sa aj my dostali na ich novinku a tou je Zipline. Neviem či také niečo máme aj u nás na Slovensku, ale na východe som nič také nezaregistrovala, preto som to musela vyskúšať aspoň tu.



Dali sme to jak páni. Dobre, nepreháňajme, ale zvládli sme to.  Bola som síce úplne hotová pred tým, ako sme čakali na našu "jazdu", poskakovala som z nohy na nohu a sledovala ostatných pred nami, no skúsenosť to bola perfektná a teraz už bez problémov (a bez strachu) by som si to dala znovu. Pre istotu, aby sme si to nestihli rozmyslieť, šli sme ako prví.


 Ten vrchol hory, ktorý môžete vidieť za nami, tak odtiaľ nás spustili „len tak" na lane.


Najhorší pocit, samozrejme okrem toho, ktorý som pocítila ako som uvidela tu výšku kadiaľ „poletíme“ bol vtedy, keď nás istili. Pri mojom zákone schválnosti mňa zapínali ako prvú. Najskôr pripevnili kolieska na lano a postupne podoťahovali istiace pruhy na postroji. Keď už bol prvý človek pripevnený, išli zapínať toho druhého a vtedy som si tak posedela, alebo skôr povisela nad tou dolinou, kadiaľ nás čakal, budem to volať, let dlhý 1036 metrov.


 Môj obdiv má hlavne Marek, že sa na to dal po tom, čo si pozrel video a vedel do čoho ide. Aj keď ja sa tak isto bojím výšok, pokiaľ som niekde zaistená, nerobí mi problém vyskúšať to. Asi aj preto milujem zábavné parky a horské dráhy Možno raz, aj u nás na Slovensku niekto využije potenciál a postaví niečo podobné, za čím nebudeme musieť cestovať za hranice k naším južným, alebo severným susedom.


Nakoniec sme sa ako odreagovačku dali pár jázd na bobovej dráhe a po celom dni na slnku sme sa rozbití tešili domov. :)


Žiadne komentáre