(PRED) SVADOBNÁ CESTA


Oddych! Presne ten sme potrebovali. Po náročnom máji, všetkých skúškach a zápočtoch v škole sa mi podarilo skončiť ešte skôr, než začalo skúškové obdobie. Po pravde, ani som nemala na výber keďže, 9. mája som mala naplánovanú poslednú skúšku a už 10. som šoférovala na majstrovstvách sveta v hokeji tu u nás v Košiciach. Od tohto dátumu nasledovali dva náročné týždne.....

.....týždne celodenného jazdenia po meste a mimo neho s funkcionármi zahraničných tímov. Musím povedať, že zážitok to bol skvelý a väčšina z nich boli naozaj milí a príjemní ľudia, samozrejme našli sa aj nejaké výnimky, asi ako všade. Atmosféra na štadióne a v jeho okolí bola neskutočná a dokonca aj fanúšikovia súperiacich družstiev sa medzi sebou bavili a verím, že si z tohto šampionátu a našich očarujúcich Košíc odniesli len tie najkrajšie spomienky.


Zhodou okolností začiatkom júna, po majstrovstvách, menil Marek zamestnanie a ja po ťažkom máji som krátku dovolenku rada privítala. Na zľavovom portály sme si po dlhom rozhodovaní a porovnávaní pobytov vybrali trojdňový wellness v 4 hviezdičkovom hotely, v neďalekom Poľskom Rzeszówe. Naše požiadavky boli hneď jasné. Neobmedzený vstup do bazéna a sáun počas pobytu a polpenzia, čo sa týka stravovania. A myslím si, že sme si lepšie vybrať nemohli.


Keďže Marekovi ostávali nejaké dni voľna z jeho starej práce, vybrali sme sa na tento predĺžený víkend od stredy do piatku. Cesta z Košíc nám trvala plus mínus tri hodinky a hoci sme mali check in až o 15:00, na cestu sme sa vybrali skoro ráno. Mne ako nákupnej maniačke nedali pokoj nákupné centrá a tak som si ich chcela aspoň z rýchlika obzrieť. Nemali sme úplne jasné očakávania, čo sa týka večere v hoteli a tak sme si ešte na obed dali, u nás postrádanú, Pizzu Hut, ktorá nám v Košiciah už dlhšiu dobu chýba a pomaly sa vybrali na hotel. Slovo pomaly, myslím naozaj v jeho pravom slova zmysle. Vďaka bohu za dopravu v Košiciach. V Rzeszówe je tá najhoršia dopravná situácia, ktorú som kedy zažila. Dopravné zápchy takmer počas celého dňa. Nezmyselné semafory každých 100 metrov a absolútne neohľaduplní vodiči. Ešte aj teraz keď o tom píšem sa mi dvíha tlak. Do Poľska a hlavne do Krakowa zvykneme chodiť pravidelne 2-3 krát do roka a na ich kruhové objazdy so semaformi sme si už zvykli. Takmer 800 tisícove mesto šlape ako hodinky a bez problémov vám zastane šofér na hlavnej ceste a pustí vás pred seba, no tuto nie. Na porovnanie maličké mesto s ani nie 200 tisíc obyvateľmi je úplná pohroma. Každý si išiel svoje bez toho, aby bral ohľad aj na ostatných účastníkov cestnej premávky, dokonca sme nestretli ani žiadneho cyklistu, čomu sa vlastne nečudujeme, pretože ísť na bicykli v takejto premávke a pri takýchto vodičoch by bola hotová samovražda. Keď už sme boli takto pohoršení z dopravy, chceli sme ísť aspoň pozrieť centrum mesta, no tam naše očakávania úplne stroskotali. Ospravedlňujem sa všetkým, ale toto je asi to najškaredšie mesto v akom sme kedy boli. Doslova sme po 10 minútach odchádzali znechutení. Že my sme si predtým nepozreli obrázky na Googli. Ešte aj ten malý kúsok možno pekného námestia, bol úplne zohavený letnými terasami nalepenými jedna vedľa druhej a radšej už nič viac k tomu písať nebudem. Iba ak máte náhodou niekto iný názor na toto mesto, veľmi rada si ho vypočujem.


Ale aby som nebola len negatívna, vrátim sa k nášmu pobytu. Ubytovanie sme mali veľmi pekné a moderné. Veľká manželská posteľ, klimatizovaná izba, krásna kúpeľňa a samozrejmosťou bolo wifi pripojenie na izbách a v celom hoteli. Nebolo sa na čo sťažovať.  Takže len čo sme prišli na izbu, zložili sme veci, nahodili plavky a šlo sa do bazéna. Výhľad doň sme mali priamo z chodby pred izbou. V kúpeľni boli pripravené župany a tak sme priamo v plavkách vyšli o poschodia vyššie, odkiaľ sa vstupovalo do wellness. Tam sme dostali uteráky k bazénom a plachty do sáun. Aj keď si Marek chcel občas oddýchnuť na lehátkach, ja som náš dovolenkový čas využila naplno, či už v bazénoch alebo saunách a popravde, ani neviem, ako sa na lehátkach ležalo. Vo vnútri nás čakal bazén s drink barom, ktorému sme ani my neodolali.



Keď nás omrzelo ležanie vo vnútornom bazéne, vymenili sme ho za ten celoročne otvorený exteriérový vyhrievaný bazén. Bohužiaľ počasie nám prvé dni úplne neprialo a občas mrholilo, no bazén s ohrievanou vodou bol v tomto prípade úplná topka, ešte lepší, ako keby bolo slnečno. Vonku sa okrem bazéna nachádzala aj obrovská sauna, kde počas vyhradených dní prebiehali ceremoniály. My sme ich vystihli akurát v stredu, no musím povedať raz mi stačilo. Bolo to naozaj zaujímavé s výbornou hudbou a aromaterapiou, no tú horúci paru rozháňanú sauna majstrom pomocou uterákov a obrovského vejára sme rozdýchavali veľmi ťažko. Okrem tejto veľkej sauny, sa vo vnútri nachádzali ďalšie tri (fínska, relaxačná a parná) a soľná jaskyňa, či relaxačné tepidárium, na oddych ako stvorené.


Ďalších značným plusom v tomto hotely bola gastronómia. Nielen, že jedlo skvele vyzeralo, ale aj fantasticky chutilo. Na raňajkách sme sa kvalitne najedli do prasknutia vďaka švédskym stolom, takže nám obed ani nechýbal a na večeri sme taktiež poriadne odfukovali. Vyskúšali sme polievky, rôzne druhy mäsa, hamburger, ňoky, ale aj dezerty. Okrem výborného jedla, nás veľmi milo prekvapili aj čašníci. Takto to má vyzerať, keď vás vaša práca baví a napĺňa, z čoho by si mohli mnohí v gastronómii brať príklad. A keďže my sme nesmierni kritici jedla, tak tento hotel taktiež odporúčame. Keď si odmyslíme otrasné mesto a zlú dopravnú situácii, nemala by som žiaden dôvod prečo sa do tohto hotela nevrátiť a určite ho odporúčam.


Žiadne komentáre