ŽENA V MUŽSKOM SVETE


 Keď sa tak zamyslíme, hoci doba stále napreduj, ešte stále rozdeľujeme svet na dve polovičky. Ten ženský a ten mužský. Žena je stále považovaná za to nežnejšie pohlavie a pripisujú sa jej „jednoduchšie“ úlohy. V práci naďalej prevládajú mužské vedúce pozície a žena len malými krokmi postupuje do popredia. Avšak, nie je nič lepšie, než patriť do tohto menšinového rodu.


Zamerajme sa preto na svet módy. Prvé, čo človeka napadne pri slove oblečenie pre ženy sú rôzne šaty a sukne, topy, blúzky, či kostýmy. Od nepamäti predstavovali šaty a sukne stelesnenie ženskosti a dlhé roky ženy ani nič iné ženy nosiť nemohli. Práve preto patria aj k jedným z mojim najobľúbenejších kúskov oblečenia. V šatách sa cítim pohodlne, príjemne sa nosia a sú hlavne, ako som už spomínala, ženské. Reprezentujú typický druh oblečenia, ktoré patrí nám a minimálne to, nás od chlapov odlišuje, alebo by aspoň malo. Zvyčajne manžel, či priateľ nepríde do vášho šatníka, aby si požičal vaše farebné šaty s lodičkami, ale vy na „pôžičku“ prísť môžete. Móda je v tomto
rozmanitá a nám, ženám, ponúka veľa možností. Nemusíme sa upínať len na to, čo nám visí v skrini, ale môžeme zablúdiť aj do garderóby nášho partnera a veľmi štýlovo a vkusne zakomponovať množstvo kúskov do nášho každodenného nosenia.


Každá z nás určite vyslovila vetu: „Ja si nemám čo obliecť!“, keď stála desiatky minút pred skriňou s oblečením a márne sa prehrabovala cez jednu vec za druhou. Veľmi dobre ten pocit poznám a občas aj mňa chytá zúfalstvo, keď neviem, čo na seba a hneď by som išla najradšej nakupovať. Nie je však nutné okamžite utekať do obchodu kúpiť si nový odev, ktorý aj tak o pár týždňov zapadne prachom, tak isto ako tie, ktoré v šatníku už sú. Skúste sa však inšpirovať u vášho partnera. Dávno neplatí, že všetko oblečenie je rozdelené len pre neho alebo len pre ňu, ale množstvo košieľ, alebo mikín si môžete navzájom požičiavať. Rovnako to je aj v prípade bežných tričiek, ktoré si môžete zakasať do nohavíc, alebo spraviť uzol, ktorý tričko krásne stiahne a prispôsobí vašej postave. 
Ja si však najradšej z Marekovej skrine uchmatnem riflovú košeľu, ktorá nie len, že sa príjemne nosí a jej veľkosť mi dokonale sedí, ale dokonca mám pocit, že z hľadiska kvality materiálu a šitia je na tom oveľa lepšie, ako tie moje. Košeľa patrí k mojim najobľúbenejším kúskom a vlastne, asi ju nosím aj oveľa častejšie než Marek, hoci som každú primárne kupujem pre neho.


Okrem oblečenia, môžete so svojim partnerom zdieľať aj niektoré doplnky, akými sú šiltovky alebo čiapky. Čo sa týka „šiltovkoidných“ pokrývok hlavy, ja som ich nosila iba počas môjho tenisového „účinkovania“ z praktického hľadiska na turnajoch a tréningoch, no okrem toho už nikde inde. Dnes je tomu úplne inak a šiltovka na mojej hlave nepredstavuje ochranu pre slnečnými lúčmi, ale je štýlový doplnok celkového looku. (A dokáže vás zachrániť počas „bad hair“ dňa. )

Nabudúce, keď budete mať dilemu a vyhovárať sa, že si ako vždy nemáte čo obliecť, skúste nahliadnuť do frajerovej, či otcovej skrine. Možno tam nájdete oversize košeľu alebo tričko, ktoré oživí váš celý outfit a dodá mu ten správny šmrnc. 


Žiadne komentáre