DOMÁCE FARBENIE


Farbili ste si už niekedy obočie a riasy? Nemyslím teraz bežnú špirálu, alebo rôzne ceruzky, či tiene, ale farby pripomínajúce tie na vlasy s dlhotrvajúcim efektom. Ja som to nedávno vyskúšala a ostala som milo prekvapená.

 

Keď mi z eshopu El nino poslali na vyskúšanie sadu na takéto farbenie, vôbec som nevedela, čo od toho očakávať. Musím povedať, že som sa zo začiatku aj bála, že budem vyzerať, ako tie staršie panie, ktoré stretnete na ulici s fakt zle spraveným obočím po domácom kozmetickom zákroku. Dokonca aj Marek ma veľmi precízne odhováral od toho, aby som to nerobila, ale za vyskúšanie predsa nič nedám. Pri najhoršom by som sadela celý víkend doma a drhla si obočie rôznymi čističmi. Nechajme ale všetky podivné úvahy bokom a poďme na celý postup a zorientovanie sa v produktoch, ktoré sa v sade nachádzajú.



Na bežné domáce farbenie vám bude úplne postačovať takáto štartovacia sada, akú mám aj ja. Sú v nej hneď dve farby, jedna tmavohnedá na obočie a modročierna na riasy. Ja som, ako prvé vyskúšala obočie, ale k tomu sa ešte dostanem. Ďalej sa v balíčku nachádza oxidant, podobne, ako to máte pri farbách na vlasy, s ktorým farbu rozpracujete v malej mištičke, ktorá je tiež súčasťou balenia. Pre 
farbenie rias máte v sade aj silikónové "podložky" pod oči, ktoré som ja ešte nevyskúšala. Osobne mám väčšinou problém s tým, keď sa niečo približuje k mômu oku, ktoré okamžite začne slziť, ale raz sa určite odhodlám a vyskúšam aj tie riasy, no na prvý pokus bolo obočie dostatočný "tester".



Celý postup farbenia nájdete aj vo videu na mojom Instagrame TU a kroky sú teda nasledovné. Najskôr je potrebné máť obočie čisté, odlíčené a odmastené, pripravené na aplikáciu farby. Ja som na vyčistenie použila micelárnu vodu a obočie orámovala vazelínou (môžete použiť hocijaký mastný krém), to len preto, aby to v prípade zanesenia farby na nevhodné miesto šlo jednoducho zotrieť. V mištičke som si rozmiešala hnedú farbu v pomere cca 1 cm farby z tuby spolu s 5 kvapkami oxidantu (toto celkové množstvo úplne stačilo). Síce farba po vytlačení z tuby vyzerala ako svetlo hnedá, po čase na obočí zoxidovala a bola výrazne tmavá. Späť ale k postupu. Premiešanú "zmes" som si pomocou štetca na obočie nanášala na chĺpky, ale aj pokožky pod nimi a nechala pôsobiť približne 10 minút.


Určite odporúčam najskôr vyskúšať aj kratší čas, ale vzhľadom na moje tmavé chĺpky som sa toho nebála a stopla si 10 minút. Po danom čase som farbu na hrubo utrela a zbytky dočistila vodou navlhčeným odličovacím tampónom. Z výsledku som ostala veľmi milo prekvapená a obočie sa mi páčilo. Bolo výraznejšie, také, ako keby som si ho vyplnila tieňom na obočie, čo zvyčajne pri líčeni robím. V mojom prípade je to teda jemné, no postačujúce doladenie vzhľadu. Väčší vizuálny rozdiel by bol určite u dievčat, ktoré majú svetlé chĺpky pri tmavých vlasoch a tak by si namiešaním rôznych odtieňov farby doladili požadovaný vzhľad obočia, ktorý pretrvá niekoľko týždňov, čo oceníte hlavne v letných mesiacoch, kedy trávime veľa času vo vode a na kúpaliskách. A hoci balenie farby vyzerá na prvý pohľad malé, pri spotrebe 1 centimetra na 5 kvapiek oxidantu by vydržalo na farbenie obočia viacerých členov domácnosti na niekoľko mesiacov, až rokov.


Spolupráca s El nino 

Žiadne komentáre