LÍČENIE NA SVADBU


Svadba, ples, oslava... každá udalosť je síce o niečom inom, no jedno majú spoločné. Základom je prísť krásne upravený a podľa možností aj vhodne nalíčený. O tom ako sa má obliecť hosť na svadbe, som vám už písala. Teraz by som sa však zamerala na vzhľad a make up.

Tí čo ma už dlhšie sledujete, ste si mohli všimnúť, že čo sa týka rôznych spoločenských akcií, vždy som sa maľovala sama a ani teraz tomu inak nebude. Kadejakým vizážistkám veľmi nedôverujem a tie čo by stáli za pokus sú v inej cenovej hladine a časti Slovenska, kam sa zatiaľ nechystám. Preto ako vždy, rozhodla som sa dať dokopy sama a pripraviť pre vás, jednoduchý postup, ktorý si myslím, že zvládne každá, trocha zdatnejšia žena s minimálnymi skúsenosťami.  
Je totižto úplne jedno či ste nevesta, hosť, alebo len gratulant, nikto by sa nemal na takomto podujatí zúčastniť len tak bez „úpravy“. Hovorí to nie len o vás, ale aj o tom, ako si vážite hostiteľa. Tak teda poďme na to, líčenie na svadbu krok po kroku pre každého.



Krok prvý: Príprava

Všetko sa začína prípravou pleti. Aj keď viem, že krémovať by som sa mala pravidelne, ale nie stále tomu tak je. Vždy preto pár dní vopred, než sa niekam chystám, venujem svojej pleti zvýšenú starostlivosť, čo sa týka hydratácie. Poriadne si ju nakrémujem aj pred aplikáciou všetkých produktov, ktoré budem na seba dávať. Zvyknem používať denný hydratačné krém na tvár od Avonu, alebo argánový olej rovnakej značky. Po tom, ako sa dostatočne všetko vstrebe do pokožky, nanesiem si Satin make-up base od Decmacolu, ktorá mi pleť krásne vyhladí a pripraví na make up.

Krok druhý: Make up

Pokiaľ chcem, aby mi make up dostatočne dlho vydržal, volím ako vždy vodeodolný vysokokrycí Dermacol make up cover, avšak netreba to prehnať s množstvom, aby tvár nepôsobila ako maska. Na nanášanie vždy používam hubku na make up, s ktorom ho dokážem veľmi pekne rozpracovať a vytvoriť na krku prechod do stratena. Na prekrytie pod oči a na jednotlivé časti tváre používam tekutý korektor Liquid Camouflage od Catrice cosmetics, ktorý rovnako rozpracujem hubkou a následne všetko zafixujem transparentným púdrom, ktorý pleť zmatní. Následne na vykontúrovanie používam tmavší matný bronzer od Essence, ktorým si jemne zvýrazním lícne kosti a oblasť čela v okolí vlasov. Na líčka používam kompaktný minerálny púder od Mary Kay vo farbe coral, avšak dávajte pozor na použité množstvo, aby ste nevyzerali ako Marfuša z Mrázika.

Krok tretí: Oči

Keď už mám pleťovku ako tak hotovú, nasledujú oči. Hoci si ich nijak extra „nešminkujem“, vždy im venujem aspoň trocha pozornosti. V tomto smere ešte nie som extra zbehlá a keďže sa mi to ani veľmi nehodí, používam len veľmi jemné, nenápadné tiene, napríklad tie z paletky Pupa Whales. Najväčší dôraz čo sa týka očí, venujem obočiu. Vďaka dostatočnej hustote si ho nemusím dokresľovať, preto ho len prečešem a trocha vyplním vodeodolným púdrom na obočie značky Trend it up. Líčenie očí dokončím čiernou zhusťujúcou špirálou Luxe Extravagance od Avon, s mojou obľúbenou kefkou so štetinkami.

Krok štvrtý: Pery

Nosným prvkov môjho celkového vzhľadu je v každom prípade výrazný rúž. Dôležité je však doladiť ho aj k šatám a preto nie vždy siaham po úplne najžiarivejších farbách, ale zvyknem ich aj rôzne kombinovať, alebo vytvárať ombre efekt. Z dlhotrvácnych rúžov používam matné novinky Avon Power Stay 16-Hour Lip Color alebo Dermacol  16H Lip Colour, na ktoré sa viem s určitosťou spoľahnúť.

Krok piaty: Finiš

Na záver každého líčenia tvár rozjasním buď highlighterom, alebo klasickým tieňom na oči, ktorý v tomto prípade aplikujem nad lícne kosti, pod obočie, na nos, nad vrchnú peru a do vnútorného kútika oka. V prípade, ak to s množstvom trocha preženiem, stačí to na záver prepudrovať bežným zmatňujúcim púdrom, alebo jemne zotrieť servítkou a následne prepudrovať. Posledným krokom je celú tvár „zaleciť“ fixačným sprejom na make up Magix od Avonu a finálny look je na svete.


Dúfam, že tento jednoduchý postup, ako si vyčarovať očarujúci vzhľad z bežne dostupných produktov, ktoré sa určite nachádzajú vo vašich kozmetických taštičkách vás inšpiruje a rozhodnete sa ho vyskúšať.

Žiadne komentáre